EL CASC critica que Sant Cugat s'adhereixi a un Fòrum 2004 que té 'interessos amagats'


  • Comparteix:

L'adhesió als Fòrum de les Cultures va ser aprovat per unanimitat.

L'adhesió als Fòrum de les Cultures va ser aprovat per unanimitat.

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat, el CASC, ha acusat tots els grups polítics municipals 'd'hipòcrites' per haver aprovat per unanimitat l'adhesió de Sant Cugat al Fòrum Universal de les Cultures. Darrere les consignes de la pau, la multiculturalitat i el desenvolupament sostenible que proclama el Fòrum, s'amaguen, segons el CASC, l'especulació immobiliària, les agressions al medi ambient i la mercantilització de la cultura.

El suport dels grups municipals al Fòrum de les Cultures és, segons el CASC, un acte d'hipocresia ja que el Fòrum, sota les proclames de la diversitat, la sostenibiitat i la pau, dóna cabuda a interessos que estan molt lluny d'aquests principis.

El CASC assegura que no els estranya que cap grup polític hagi votat en contra de l'adhesió de la ciutat al Fòrum de les Cultures perquè Sant Cugat és un exemple d'especulació i de ciutat no respectuosa amb el medi ni amb la cultura. En aquest sentit, José Fernando Mota esmenta els abusius preus de la vivenda, la urbanització de Can Busquets o la celebració de l'Any del Mil·lenari.

José F. Mota

L'Any del Mil·lenari va suposar una gran inversió per fer de la ciutat un aparador, i ara hem de veure com es redueixen brutalment els pressupostos.


El CASC denuncia que el Fòrum sigui un circ de llums i colors que amaga la incapacitat de les institucions per fer front als veritables problemes socials. Asseguren que la participació de grans convidats i la planificació de grans activitats ofeguen les entitats i associacions que lluiten cada dia per fer el món una mica millor.

José F. Mota

El Fòrum suposa un menyspreu per les petites entitats que treballen dia a dia. Però es prefereix el gran espectacle al contingut de debò.


Entre les empreses patrocinadores del Fòrum de les Cultures 2004 es troba INDRA, puntera en el desenvolupament de sistemes informàtics d'aplicació militar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.