Les 'migas' manxegues mantenen la seva recepta des de fa 30 anys


  • Comparteix:

Moment de la preparació

Moment de la preparació

Les tradicionals 'migas' manxegues tornen a conquerir l'estómac dels santcugatencs. El Centro Castellano Manchego ha preparat, enguany, unes 900 racions. Una proposta gastronòmica que un any més s'ha combinat amb la Trobada de Puntaires, que ja ha arribat a la seva 17a edició.

El pa fregit, el xoriço, la cansalada, els pebrots i els alls s'han barrejat aquest diumenge a Sant Cugat en una mateixa paella per donar lloc a una ració gegant de 'migas' manxegues. El president del Centro Castellano Manchego, Jesús Olmedo, ha explicat que els ingredients poden variar, ja que hi ha qui substitueix la carn per sardines i, fins i tot, afegeix meló i raïm. L'associació, però, fa més de 30 anys que les prepara d'aquesta manera, i la llarga cua de gent per aconseguir-ne un plat ha demostrat l'èxit de la recepta. Olmedo ha relatat a Cugat.cat la dificultat de preparar unes 'migas' d'aquestes dimensions.

Jesús Olmedo

Per a vuit o 10, tothom sap fer 'migas'. Però aquí tens 20 quilos de cansalada, 20 de xoriço, 20 litres d'oli i 150 quilos de pa.


Tot i la fidelitat de l'entitat amb la Festa Major, el seu president s'ha queixat de la manca de subvencions que reben, a diferència d'altres activitats populars com ara la botifarrada. En la degustació de 'migas' que van celebrar la Festa de Tardor passada, van haver de cobrar un euro als assistents i la resposta va ser molt dolenta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.