El consistori ressalta l'alta participació a la Festa Major i el civisme dels ciutadans


  • Comparteix:

Una Festa Major molt participativa i amb un model d'activitats repartides per places que s'ha consolidat és el balanç que ha fet aquest dilluns l'Ajuntament. Els punts a millorar són el castell de focs, l'horari de les activitats esportives, que es veurà ampliat en horari nocturn, i reforçar la franja matinal. L'equip de govern ha destacat que amb el model de places la celebració té menys incidències.

La principal conclusió del consistori després de quatre dies de Festa Major és que la ciutadania s'ha fet seva la festa grossa, ha batut rècords de participació al Racó Infantil i les activitats esportives, i ha consolidat el sistema de places. A aquest mateix model s'ha referit el tinent d'alcalde de Seguretat, Jordi Puigneró, que ha manifestat que gràcies a aquesta fórmula s'ha facilitat la tasca als cossos policials i hi ha hagut menys incidències. Puigneró ha afirmat que s'ha produït una reducció important de problemes quant a seguretat des que no hi ha Barraques.

Jordi Puigneró

Des que no hi ha l'espai Barraques, tenint la gent més distribuïda a les places, això facilita que no hi hagi tants incidents. Primera conclusió: el canvi de model fa que hi hagi menys incidents.


L'equip de govern ha informat que hi ha aspectes a millorar com el castell de focs, l'horari de les activitats esportives i que cal reforçar les propostes de primera hora del matí. Amb tot, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha fet èmfasi en el fet que en una ciutat de més de 85.000 habitants s'ha de trobar un model on tothom se senti partícip i mantenir allò que funciona, amb una contenció pressupostària que no es traslladi a la festa.

Mercè Conesa

Creiem que malgrat la contenció econòmica del pressupost, aquesta no s'ha traslladat en el resultat. Volem agrair l'esforç de les entitats perquè han posat més d'allò que se'ls demanava.


Possibles canvis de cara la festa grossa de l'any vinent és la ubicació del Tast de Vins, que podria celebrar-se al Celler Cooperatiu. La gran afluència del Concurs d'Arrossos, però, no farà canviar l'espai, ja que els organitzadors consideren que és la ubicació ideal, però pot canviar el funcionament d'aquesta tradicional proposta de Festa Major.

També han agraït la coordinació de les més de 80 entitats que han participat en l'organització de les activitats i que han fet possible aquests quatre dies de festa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.