Càritas rep els primers productes conreats als horts solidaris de Valldoreix


  • Comparteix:

Càritas de Sant Cugat ha rebut aquest dimarts el primer lliurament de productes conreats als horts solidaris de Valldoreix. Es tracta de 10 caixes amb una quarantena d'enciams i set quilos de bledes a més d'un lot de carbassons aportats per la cooperativa La Ortiga, que treballa els horts de Can Monmany. Ara aquesta aportació serà incorporada als paquets d'aliments que Càritas reparteix setmanalment.

Després de poc més d'un mes de feina, la primera collita dels horts solidaris de Valldoreix ja és una realitat i els primers enciams i les primeres bledes ja s'han lliurat a Càritas, que serà la destinatària de tota la producció d'aquest espai. Això permetrà que per primera vegada Càritas de Sant Cugat rebi productes frescos i conreats sense l'ús d'elements químics. La voluntària de l'entitat Matilde Estévez ha estat l'encarregada de recollir la cistella i ha agraït una aportació que ha qualificat d''inestimable'.

Matilde Estévez

Fins ara només teníem productes envasats. Això és una ajuda inestimable per als nostres usuaris. Ho agraïm molt.


Els horts solidaris de Valldoreix són uns 1.000 metres quadrats de terreny ubicats al carer del Canari on s'han conreat tomàquets, enciam, bledes, pebrots i cebes, entre d'altres productes, que s'hi incorporaran en funció de l'època de l'any.

Aquesta primera collita s'ha fet aquest dilluns i aquest dimarts ja estava en mans de Càritas. El president de l'EMD, Josep Puig, ha destacat que la iniciativa ha despertat l'interès de veïns del territori. És el cas de la cooperativa La Ortiga, que s'ha compromès a afegir els seus excedents de producció al lot o d'una veïna que fa una setmana va oferir tota la producció d'un nesprer ubicat al seu jardí.

Puig ha explicat que la voluntat és fer un lliurament setmanal que a mesura que passi el temps incorporarà nous vegetals. El president de l'EMD també ha dit que en funció de l'evolució de l'hort es podrien fer dos enviaments setmanals a Càritas.

Josep Puig

Més endavant podrem fer més aportació, en funció de la producció de l'hort i de la necessitat farem una o dos lliuraments.


Càritas recollirà els productes els dimarts ja que el repartiment de lots entre els seus usuaris es fa entre dimecres i dijous.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.