Les escoles de música organitzen un debat per demanar subvencions


  • Comparteix:

Moment del debat, a Aula de So

Moment del debat, a Aula de So

Les escoles de música privades de Sant Cugat pateixen per la seva continuïtat perquè no reben ajuts per part de les administracions públiques. Aquestes escoles s'han trobat aquest dimecres per debatre possibles solucions, idees de futur sobre la viabilitat d'aquests centres i traslladar el seu malestar als representants polítics de la ciutat.

Les escoles de música privades demanen una distribució més justa i equitativa dels diners. Ho han dit en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat on també s'han queixat que tots els recursos vagin a parar a l'Escola de Música Municipal, que és l'única que rep diners del consistori.

Segons la directora de Fusió, Gemma Navarra, aquesta situació deixa 'malparades' les escoles privades, que per poder-hi competir han de renunciar a invertir en material i infraestructures, sacrificar el sou del professorat i fins i tot demanar crèdits bancaris. Navarra ha explicat que fa 15 anys que van traslladar la seva preocupació a l'administració i la resposta no ha variat des de llavors.

Gemma Navarra

Sempre es comenta que no hi ha diners però fa 15 anys que anem darrera d'això. Abans hi havia diners ens deien que no, ara no hi ha diners, ens diuen el mateix. No té sentit.


El director d'Aula de So, Martí Marín, ha demanat coherència en la concessió de beques, perquè qui pugui pagar el cost dels estudis ho faci i els ajuts vagin a parar a qui ho necessita. Marín creu que seria convenient revisar i reestructurar els costos de l'Escola Municipal de Música.

Martí Marín

Hem d'estar per una distribució justa dels diners. Qui pot pagar ha de pagar. I si el cost de l'Escola Municipal és de 7.000 euros l'any per alumne, s'ha de pagar. Jo crec que és un cost desmesurat i s'ha de reestructurar d'alguna manera.


A l'entrevista, Navarra i Marín han apuntat que la Generalitat va delegar als ajuntaments la concessió d'aquests ajuts que, sovint, van a parar a entitats de titularitat pública. No obstant això, aquestes entitats, diuen, no poden afrontar tota la demanda perquè més del 50% dels alumnes de música del país estudien en escoles privades.

La trobada ha comptat amb l'assistència del responsable de l'àrea de Gestió de Serveis a les Persones de l'Ajuntament, Xavier Fornells; el director de l'Escola de Música, Carles Miró; el director d'Aula de So, Martí Marín; la directora de Fusió, Gemma Navarra, la regidora del PP, Maria Dolors Domènech; els regidors del PSC, Ferran Villaseñor i Pere Soler; i el membre de la CUP, Aniol Pros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.