La comunitat llatinoamericana fomentarà la integració amb una gran festa


  • Comparteix:

La jornada comptarà amb mostres de diverses gastronomies llatinoamericanes / Font: Triángulo del Café

La jornada comptarà amb mostres de diverses gastronomies llatinoamericanes / Font: Triángulo del Café

La jornada 'Verano Latino 2013', organitzada per l'Associació Multicultural Sant Cugat, portarà a la ciutat costums de diferents indrets llatinoamericans amb l'objectiu de fomentar la integració entre cultures. Un campionat esportiu, balls folklòrics i mostres d'artesania i gastronomia típiques són algunes de les activitats que tindran lloc el 20 de juliol al parc de la Pollancreda.

La festa és oberta a la participació tant d'immigrants llatinoamericans com de població autòctona i d'altres nacionalitats. Actuacions musicals i balls tradicionals de Colòmbia, l'Equador, el Perú, Mèxic i Bolívia amenitzaran la celebració, i també hi haurà activitats per als més petits.

Un altre dels objectius de la jornada és donar a conèixer l'ajuda que pot oferir l'Associació Multicultural als nouvinguts, en qüestions com l'empadronament i la demanda d'ajuts. La presidenta de l'entitat, Johanna España, ha expressat a Cugat.cat la voluntat que comunitats d'arribada relativament recent, com la paraguaiana i la boliviana, s'integrin de la mateixa manera que ho va fer l'equatoriana anys enrere.

Johanna España

Nosaltres vam treballar la integració amb la comunitat equatoriana, però ara hi ha molta comunitat boliviana i paraguaiana. Volem que s'integrin i aprenguin coses com ara a empadronar-se o a demanar ajudes.


Els organitzadors han previst una assistència d'unes 500 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.