Tortells més petits per un dia de Reis en petit comitè

L'actual situació de la pandèmia fa que les pastisseries de Sant Cugat rebin encàrrecs de tortells per a menys persones


  • Comparteix:

Un tortell de Reis de la pastisseria Sàbat / Foto: Cugat Mèdia

Un tortell de Reis de la pastisseria Sàbat / Foto: Cugat Mèdia

L'arriba dels Reis d'Orient és un dels moments més dolços de l'any. No només per la seva màgia, sinó també per les postres tradicionals d'aquesta festa: el tortell de Reis. D'aquest pastís tradiconal n'hi ha per a tots els gustos, i Cugat Mèdia ha anat a quatre pastisseries de Sant Cugat per veure com encaren enguany les vendes dels tortells: les pastisseries Sàbat, Petritxol Sant Cugat, La Palma i Dolç Par Yann Duytsche. La tònica general és una previsió de vendes de tortells més petits, ja que l'augment de contagis de coronavirus farà que la gent no es reuneixi tant com voldria. Ni que sigui amb grups més reduïts, però, sembla que els santcugatencs tenen ganes de menjar tortell.

D'aquesta manera ho explica Laia Garcia Sàbat, encarregada de la pastisseria Sàbat: "La gent té ganes de celebrar, i ja ens estan encarregant els tortells, però també ens estan modificant encàrrecs, demanant el tortell més petit perquè tenen gent confinada". Preguntada sobre quin és el tortell que té més èxit, ho té clar: el de massapà amb fruita confitada per damunt o el farcit de nata. Pel que fa al nombre d'encàrrecs, afirma que creu que es faran els mateixos, encara que siguin amb tortells més petits.

A Petritxol Sant Cugat, Kety Ramos confirma que ja ho tenen tot a punt, però que l'actual situació de la pandèmia els fa pensar que la gent no demanarà tortells gaire grans: "Els farem de mida més petita, per la quantitat de persones que es podran reunir". A banda d'això, assegura que la seva previsió és igual que la de cada any: "Tot i la pandèmia, la gent no deixa de seguir la tradició de menjar tortell". Pel que fa al farcit que més gent demana, a Petritxol Sant Cugat coincideixen amb la pastisseria Sàbat: "El tradicional de massapà, el de tota la vida, és el rei!". Però també expliquen que cada cop tenen més èxit els de gustos especials, com el de crema d'avellanes i cacau o el de mascarpone.

A Petritxol Sant Cugat anuncien que tenen tortells de Reis / Foto: Cugat Mèdia
A Petritxol Sant Cugat anuncien que tenen tortells de Reis / Foto: Cugat Mèdia


A La Palma atén Cugat Mèdia una de les seves dependentes, Míriam Solé, que apunta que enguany els encàrrecs van millor que l'any passat: "Ja en tenim uns 30 o 35. I les vendes també van força millor que fa un any". De fet, a aquesta pastisseria de la Rambla del Celler expliquen que els confinaments per coronavirus no els estan afectant: "Ens van anul·lar més encàrrecs de cara a Nadal, però ara per Reis no tant". De nou, el tortell que més es ven a La Palma és el de massapà, seguit dels de nata, trufa i crema.

Una altra pastisseria de Sant Cugat és Dolç Par Yann Duytsche. El seu pastisser, Yann Duytsche, coincideix amb les seves companyes de professió dient que els encàrrecs són de tortells petits o mitjans, i que esperen una dinàmica de venda similar a la del 2021. A banda dels tradicionals, l'especialitat de Dolç Par Yann Duytsche és un panettone que té forma de corona. També diu que té èxit la 'galette des rois', unes postres típiques de Reis a França: "És una pasta de full farcida de crema d'ametlla, amb albercoc i xocolata", comenta Duytsche, dient també que a Sant Cugat agrada molt.

Un tortell de la pastisseria Dolç Par Yann Duytsche / Foto: Cugat Mèdia
Un tortell de la pastisseria Dolç Par Yann Duytsche / Foto: Cugat Mèdia









Laia Garcia Sàbat

La veritat és que la gent té ganes de celebrar. És cert que ja ens estan encarregant, i també ens estan modificant encàrrecs, perquè ens diuen "ostres, ara el volem més petit, que tinc gent confinada". I aleshores és una mica el doble de feina. Però bé, tenim encàrrecs ja.

Kety Ramos

Hem fet la previsió de no fer tortells de mida molt gran, sinó de mida més petita, per la quantitat de persones que es podran reunir. Però la previsió és igual que cada any, perquè tot i la pandèmia, la gent no deixa de seguir la tradició.

Míriam Solé

El de massapà tradicional, i el següent és el de nata, trufa i crema. De moment tenim bastants encàrrecs, ja uns 30 o 35. I les vendes van força millor que l’any passat.

Yann Duytsche

També en fem un que és la 'galette des rois'. Són les típiques postres d’epifania de Reis a França. És una pasta de full farcida de crema d'ametlla, amb albercoc i xocolata.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.