La Unipau comença parlant de la construcció de la pau des dels municipis


  • Comparteix:

Inauguració de la Unipau del 2012

Inauguració de la Unipau del 2012

La 28a edició del Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) comença aquest dijous amb la sessió inaugural amb el vicepresident de Mayors for Peace (Alcaldes per la Pau) i alcalde de Granollers, Josep Mayoral. La xerrada, que tractarà sobre el paper de les ciutats en la construcció de la pau, començarà a dos quarts de vuit del vespre al Centre Borja.

Majors for Peace és una fundació nascuda el 1990 i està formada per una xarxa de ciutats d'arreu del món que s'han compromès amb l'abolició de les armes nuclears. L'origen es troba en el programa impulsat per l'alcalde de Hiroshima, Takeshi Araki, el 1982 davant l'ONU. L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, n'és un dels vicepresidents i en la lliçó inaugural tractarà sobre els municipis i la construcció de la pau.

Aquesta xerrada anirà precedida per la inauguració del seminari amb l'alcaldessa, Mercè Conesa, el president de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, Jordi Castells, el president de l'Institut Català Internacional per la Pau, Rafael Grasa, el patró de la Universitat de la Pau, Antoni Blanch, i el president de la Unipau, Arcadi Oliveres.

Oliveres explicava en roda de premsa què trobaran els assistents durant les set jornades del Curs d'Estiu de la Unipau.

Arcadi Oliveres

Hi ha tres blocs: primer, la caiguda de la democràcia en dues ocasions; l'altre, la caiguda també de l'estat del benestar; i tercer, el de noves polítiques per una nova societat.


El Curs d'Estiu continuarà aquest divendres, amb una jornada dedicada a la 'Democràcia i institucions' i amb la participació dels catedràtics Borja de Riquer i Vicenç Navarro, entre altres.

Com cada any, Cugat.cat ofereix una cobertura especial del curs d'estiu de la Unipau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.