La crisi de l'estat del benestar, a debat a la Unipau

Anterior sessió del curs d'estiu

Societat

Publicat el 21/jul/13 per Marc Sala

L'impacte que tenen en la democràcia les retallades a l'estat del benestar és l'eix de la jornada d'aquest diumenge del Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). L'estat del benestar, el deute extern i els drets socials i laborals són alguns dels temes que es debatran en aquest seminari, en sessions de matí i tarda.

El professor d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Albert Recio exposarà els efectes que han tingut les polítiques neoliberals en l'àmbit dels drets socials i laborals. Serà a dos quarts de deu del matí i donarà pas, una hora més tard, a una xerrada sobre globalització i l'evolució de la democràcia. El ponent serà el catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB) Joan Tugores. A les dotze del migdia, serà el moment per reflexionar al voltant del deute i les implicacions a partir de la conferència que oferirà el membre de la Unipau Dani Gómez-Olivé.

El membre de la Unipau José María Perceval ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que la intenció d'aquest bloc temàtic és tractar com ha afectat la crisi i el liberalisme als drets socials.

José María Perceval

Parlarem de la transició i l'afirmació de certs drets que avui dia estan en perill per la crisi i 20 anys de neoliberalisme.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A la tarda continuaran les sessions amb la intervenció de la periodista Carme Colomina, que abordarà el present i futur de la Unió Europea (UE). Serà a dos quarts de cinc de la tarda. L'OTAN serà l'objecte d'anàlisi a la xerrada que posarà el punt final al dia. 'A qui defensa l'OTAN?' és la pregunta que es farà l'investigador en pau i desarmament del Centre d'Estudis per la Pau J. M. Delmàs.