La FAV creu que cal escoltar 'de veritat' la veu del poble als consells de barri


  • Comparteix:

Imatge de la última sessió del consell de barri de les Planes

Imatge de la última sessió del consell de barri de les Planes

El president de la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Sant Cugat, Manel Sánchez, considera que cal una implicació 'real' dels polítics en els consells de barri perquè els ciutadans se'ls creguin com una eina participativa efectiva i se n'augmenti l'assistència. Sánchez també ha advertit que a Sant Cugat falta implicació veïnal i mobilització associativa en els problemes de ciutat, una manca que el president també veu reflectida en el funcionament de la FAV.

Manel Sánchez veu en els consells de barri una bona eina de participació ciutadana si aquesta funciona amb la implicació tant de polítics com de ciutadans. Segons el president de la FAV, perquè els veïns participin activament i 'es creguin' els consells, cal que els representants polítics demostrin que la veu del 'poble' s'escolta de veritat.

Manel Sánchez

El ciutadà se l'hauria de creure com una eina de participació ciutadana real. Però per això cal que els polítics se'ls creguin també i escoltin la veu del poble.


No obstant això, Sánchez reconeix que a Sant Cugat hi ha una manca de mobilització associativa i una manca d'implicació dels santcugatencs en temes de ciutat. Per això demana que la ciutadania s'interessi més per les problemàtiques que afecten el municipi i es moguin de manera més regular.

Manel Sánchez

Tant les associacions com la FAV necessitem il·lusions. Però això requereix que la gent s'hi impliqui.


Tant la FAV com les diferents associacions de veïns que la integren es troben en 'stand by', segons Sánchez, a causa de la manca de continuïtat en el seu treball. Sánchez lamenta que els veïns només es moguin per aspectes puntuals que els afecten i que no existeixi una continuïtat en les seves reivindicacions i les lluites.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.