La creu del Terme dels Jardins del Monestir ja llueix


  • Comparteix:

Aspecte actual de la creu del Terme / Font: Localpres

Aspecte actual de la creu del Terme / Font: Localpres

Els Jardins del Monestir han recuperat la creu del Terme gràcies a la col·locació d'una reproducció de obra de l'artista Pep Codó. La creu s'ha instal·lat aquesta setmana restituint un ornament que va quedar malmès fa dos anys arran d'una topada d'un cotxe amb el suport de la creu.

La creu data de 1940 quan es va fer una versió de l'anterior emblema que es coneixia com 'la creu trencada', de la qual hi ha documentació del segle XVI i que s'alçava al peu del camí de Cerdanyola. El 1786 es va ubicar a la tanca dels horts del Monestir fins que al 1936 va ser derruïda. Al 1940, va ser restituïda a partir d'una nova versió. El 1968 va ser novament retirada, en aquesta ocasió en motiu de l'enderroc de la tanca exterior del Monestir. El 2003 va ser reinstal·lada als jardins de llevant, a tocar del seu emplaçament anterior.

El cost de la reproducció ha anat a càrrec de la companyia asseguradora del propietari del vehicle que hi va topar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.