L'AMPA de l'escola bressol de Valldoreix, amoïnada per la qualitat educativa


Temes relacionats

L'EMD redueix els comptes un 14% en un context de crisi i deutes de la Generalitat ( 5/feb/13)

L'AMPA de l'escola bressol de Valldoreix demana a l'EMD que concreti les retallades del proper curs (27/mar/12)


  • Comparteix:

L'AMPA de l'escola bressol de Valldoreix ha protestat abans de la junta de veïns d'aquest dijous

L'AMPA de l'escola bressol de Valldoreix ha protestat abans de la junta de veïns d'aquest dijous

L'AMPA de l'escola bressol de Valldoreix ha protestat aquest dijous a la junta de veïns de Valldoreix per criticar les retallades que, segons el col·lectiu, el centre pateix des de fa dos anys. De cara al nou curs, l'associació lamenta perdre la plaça del mestre de reforç, la psicòloga i canvis en el model de la figura de la parella educativa. L'equip de govern ha garantit la qualitat educativa en el nou curs, les substitucions i la congelació de quotes.

L'Associació de Mares i Pares de l'escola bressol de Valldoreix es mostra preocupada per les condicions amb què els alumnes començaran el curs 2013-2014 després de dos anys de retallades. L'entitat lamenta que al setembre no es disposi de mestre de reforç perquè aquest professional passarà a fer una substitució. A més, el col·lectiu es queixa que tampoc no comptin amb psicòloga i que la figura de la parella educativa pateixi canvis.

Una situació que, segons les famílies, es veu afectada per les retallades que el centre pateix des de fa dos anys. L'associació parla de l'eliminació del monitoratge de tarda, el servei d'acollida i l'encariment d'un 30% de la quota del servei de menjador.

L'associació critica que l'EMD, tot i haver fet públic el seu compromís, no ampliï la partida de 3.000 euros reservada a substitucions i, en canvi, sí que faci modificacions al pressupost de l'EMD per a altres partides.

La portaveu de l'AMPA, Carme Roca, demana a l'EMD que l'escola bressol no sigui més objectes de retallades.

Carme Roca

Se'ns va dir a principi d'any que tot quedaria igual per al curs vinent, això ja no és així. Si cada dos per tres anem retallant quina seguretat tenim nosaltres que el nen acabi amb les mateixes condicions que la va començar?


La vocal d'Educació, Susanna Herrada, ha assegurat que la partida de substitucions s'ampliarà i ha garantit la qualitat educativa per al proper curs.

Susanna Herrada

L'EMD es compromet a mantenir la parella educativa, a fer les substitucions, a congelar les quotes, i no hi haurà jornada intensiva, per tant les famílies no pagaran extensió horària.


A la presentació dels pressupostos d'aquest any, l'equip de govern ja va advertir que l'EMD patia tensions de tresoreria pel fet que la Generalitat té pendent abonar diners a Valldoreix en concepte de l'eliminació de les línies d'alta tensió i les subvencions de l'Escola de Música i l'escola bressol. En el cas de l'escola bressol, el govern ha de pagar a Valldoreix la subvenció de dos cursos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.