Riquer: 'No hi ha voluntat política per al retorn dels papers de Salamanca'


Temes relacionats

Colomina: 'Les institucions europees estan en mans de personatges dèbils' (21/jul/13)

Figueres: 'No es pot tractar la història amb objectivitat però sí amb honestedat' (20/jul/13)

Navarro: 'El dret a decidir és una demanda democràtica que s'ha d'estendre arreu' (19/jul/13)

La democràcia i la dignitat humana centren el 28è Curs d'Estiu de la Unipau (19/jul/13)


  • Comparteix:

L'historiador Borja de Riquer

L'historiador Borja de Riquer

L'historiador Borja de Riquer assegura que el retorn dels papers de Salamanca depèn únicament de l'actitud del ministeri de Cultura, i que no hi ha voluntat política per resoldre d'una vegada aquesta qüestió. De Riquer ho ha afirmat aquest divendres en la segona jornada de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), en què ha desenvolupat una ponència sobre la destrucció històrica de la democràcia republicana.



En la seva conferència, l'historiador ha explicat que durant el franquisme es va eliminar la imatge de la República, una destrucció que 'encara és present en alguns sectors de la dreta' actuals. Segons Borja de Riquer, s'ha defensat una 'tesi perversa que justifica la dictadura franquista amb arguments falsos sobre la democràcia republicana' i que ofereix 'una visió deformadora dels fets'.

L'historiador també s'ha pronunciat sobre els papers de Salamanca i ha assegurat que el seu retorn depèn únicament del ministeri de Cultura, però que no hi ha 'voluntat política per resoldre d'una vegada' aquesta qüestió.

Borja de Riquer

L'actual ministre de Cultura considera que no és un tema prioritari i dóna llargues. No hi ha voluntat política per resoldre aquesta qüestió.


Sobre l'encaix entre Catalunya i l'Estat espanyol, de Riquer assegura que la situació catalana 'és insostenible' i només es pot solucionar amb una reformulació seriosa del sistema. L'historiador veu 'difícil' que es pugui resoldre l'encaix si no hi ha voluntat espanyola per fer-ho, i en aquest escenari 'serà la iniciativa catalana' qui tiri endavant les seves propostes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.