Figueres: 'No es pot tractar la història amb objectivitat però sí amb honestedat'


Temes relacionats

Colomina: 'Les institucions europees estan en mans de personatges dèbils' (21/jul/13)

Navarro: 'El dret a decidir és una demanda democràtica que s'ha d'estendre arreu' (19/jul/13)

Riquer: 'No hi ha voluntat política per al retorn dels papers de Salamanca' (19/jul/13)

La democràcia i la dignitat humana centren el 28è Curs d'Estiu de la Unipau (19/jul/13)


  • Comparteix:

Josep Maria Figueres ha defensat el paper dels mitjans per transmetre la història

Josep Maria Figueres ha defensat el paper dels mitjans per transmetre la història

El professor d'Història del Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Josep Maria Figueres afirma que és impossible tractar la història amb objectivitat, però que cal fer-ho amb honestedat. Figueres ha defensat aquest dissabte, en la tercera jornada del Curs d'Estiu de la Unipau, la importància dels mitjans de comunicació per a la construcció històrica i per aconseguir una societat menys ignorant que els seus antecedents.



Josep Maria Figueres ha afirmat que la construcció de la identitat social depèn fortament dels mitjans de comunicació, ja que proporcionen una visió de la realitat lligada als antecedents i juguen un paper fonamental per transmetre coneixement. Segons el professor d'Història del Periodisme, la història serveix per donar resposta als interrogants del periodisme a l'hora de cobrir els esdeveniments i per aportar valor a la informació. Tot i això, Figueres ha assegurat que l'objectivitat i la història no van lligades i que cal tractar el passat amb honestedat des dels mitjans de comunicació, sense caure en manipulacions ni tendenciositat.

Josep Maria Figueres

És impossible tractar la història amb objectivitat, però és molt fàcil fer-ho amb honestedat. Cal donar veu als testimonis i especialistes, aquesta és la missió del periodista.


Figueres ha criticat els plans d'estudi de les facultats de Periodisme i la manca de sessions dedicades a la història. El professor també ha subratllat la importància de llegir autors de referència, sobretot per a les noves generacions de periodistes, per aprendre dels grans mestres de la professió i millorar-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.