Sant Cugat treballa per acollir un Centre d'Educació Especial (CEE)


  • Comparteix:

Alumnes amb necessitats educatives especials / Font: ACN

Alumnes amb necessitats educatives especials / Font: ACN

Sant Cugat treballa per ubicar un Centre d'Educació Especial (CEE), que s'instal·laria al costat de l'escola Turó de Can Mates. Tot i que el projecte encara està pendent de tancar els tràmits urbanístics, la regidora d'educació, Esther Salat, ho ha avançat en una entrevista a Cugat.cat on ha assegurat que s'està estudiant amb la Generalitat la possibilitat de concertar les places en una col·laboració entre institucions i ens privats.

Està previst que sigui l'any vinent quan es faci pública la licitació del terreny perquè una empresa pugui ubicar-hi el Centre d'Educació Especial (CEE). Segons Salat, falta tancar que la Generalitat faci públiques les condicions i característiques del projecte, però la intenció és que sigui un centre concertat.

La regidora d'Educació ha assegurat que aquesta era una necessitat latent a la ciutat, ja que moltes famílies amb infants amb discapacitats intel·lectuals havien d'anar a centres de Rubí, Sabadell i Terrassa.

Esther Salat

Som de les poques ciutats que no té un Centre d'Educació Especial i, en canvi, pel volum de població infantil tan elevat, tenim moltes famílies amb infants amb alguna discapacitat.


Amb aquest projecte de futur, Sant Cugat completaria el dibuix d'institucions educatives ubicades a la ciutat, que van des de les escoles bressol, fins als centres educatius de primària i secundària, batxillerat, formació universitària, artística i musical i, en un futur també, educació especial.

El centre, que s'ubicaria al costat de l'escola Turó de Can Mates, treballaria també la inclusió d'aquests infants dins de les escoles i, a més, esdevindria un centre de recursos des d'on oferir formació a professorat i també als alumnes de l'escola inclusiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.