Torreblanca: 'Europa té potencial per ser el regulador de la globalització'


  • Comparteix:

Moment de l'entrevista

Moment de l'entrevista

La Unió Europea té prou capacitat per esdevenir un regulador de la globalització econòmica, segons el professor de Ciència Política de la UNED, José Ignacio Torreblanca. Així ho ha plantejat al Curs d'Estiu de la Unipau on també ha parlat de la desafecció que la crisi i la seva gestió han generat entre els ciutadans de la Unió Europea envers les administracions europees.



Segons el també director de l'Oficina de Madrid del Consell Europeu de Relacions Exteriors, la sortida de la crisi passa per mirar cap a Europa i l'enfortiment de les seves institucions. Torreblanca considera que de cara el futur l'administració europea ha de vetllar per restablir l'equilibri intern que s'ha trencat amb la recessió. Això vol dir establir mecanismes que llimin les diferències entre nord i sud i, sobretot, permetin una millor integració d'economies tan diferents com les dels nord i les del sud.

Torreblanca aposta per una reformulació de la Unió Europea que permeti flexibilitzar els seus mecanismes de funcionament per donar respostes més adequades a l'actualitat. Per a l'investigador, Europa té prou potencial per fer front a les lleis del marcat i inicidir en el model de globalització econòmica però considera que cal millorar el funcionament de les seves institucions.

José Igancio Torrebl

La sitaució actual fa que només quedi Europa. Si funcionés, la UE té potencial per ser regulador dels fenòmens econpomia mundials.


Torreblanca també ha analitzat la desafecció cap al projecte europeu que ha provocat la crisi econòmica i la seva gestió al continent. Segons el professor de la UNED, la gestió que s'ha fet des del continent ha provocat la reaparició de prejudicis entre el nord i el sud i això ha obert la porta a posar en perill cohesió interna a Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.