Plataformes de la ciutat volen saber què fa TMA a l'antiga nau de Suceram


  • Comparteix:

Imatge dels terrenys sota sospita / Font: Entitats denunciants

Imatge dels terrenys sota sospita / Font: Entitats denunciants

Diverses plataformes ciutadanes de Sant Cugat reclamen explicacions a l'Ajuntament sobre l'activitat que TMA Grupo Sánchez està duent a terme a les instal·lacions que l'empresa va adquirir fa uns mesos a la companyia Suceram. Segons els veïns del barri de Roquetes, TMA està acumulant material i això ha despertat els temors davant la possibilitat que aquest espai es pugui convertir en un abocador. Aquesta petició també s'ha fet als consistoris de Rubí i Cerdanyola, municipis, segons diuen, sensibles amb la qüestió de la gestió de residus.

La nau que fins fa un mesos ocupava l'empresa Suceram està ubicada al barri de Roquetes, a tocar de l'AP7. És un territori fronterer amb Cerdanyola i molt proper a Can Fatjó els Aurons on l'empresa Puigfel tenia la intenció d'instal·lar-hi un abocador, fet que va despertar l'oposició veïnal de Sant Cugat i de Bellaterra, que pertany a Cerdanyola.

La petició està signada per la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Sant Cugat, la uaSC i la Plataforma contra l'Abocador de Can Fatjó dels Aurons. El president de la FAV, Manel Sánchez, ha explicat a Cugat.cat que l'alerta ha sortit dels veïns de la zona i que la seva intenció és saber què fa TMA en aquest espai.

Manel Sánchez

No sabem la naturalesa d'aquest material però no creiem que sigui el lloc adequat. Volem tota mena d'explicacions i per això demanem la implicació de l'Ajuntament.


Amb la petició, el veïns adjunten imatges de l'acumulació de material d'origen desconegut i demanen al consistori si coneix quina és l'activitat de TMA a la zona, si té els permisos necessaris per emmagatzemar residus en aquest espai, quina mena de material es tracta i pregunten la finalitat i la perillositat d'aquesta acumulació.

A Rubí, la petició l'han tramitat la formació d'independents Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) i la Plataforma Rubí Sense Abocadors, integrada per entitats veïnals i partits polítics. La Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors i l'Associació Cerdanyola Via Verda són les signants de l'altra ciutat veïna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.