La residència d'estudiants de l'ETSAV, premiada per la seva innovació


  • Comparteix:

La residència està construïda al voltant d'un espai comú / Font: Compact Habit

La residència està construïda al voltant d'un espai comú / Font: Compact Habit

La residència d'estudiants de Compact Habit, situada al campus de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) de Sant Cugat, ha rebut una menció a la innovació als Premis d'Habitatge Social de Catalunya 2012. El jurat ha destacat la bona integració de la construcció al territori i la seva eficiència energètica.

Les firmes d'arquitectes autores del projecte són dataAE i H Arquitectes, i els promotors de l'obra, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la UTE Compact Habit/Constructora d'Aro. L'edifici ja ha rebut nombrosos premis d'àmbit nacional i internacional, com el premi Greenbuilding que concedeix la Comissió Europea als promotors d'edificis amb un baix impacte mediambiental, eficiència energètica i innovació tecnològica.

Aquests són, precisament, els criteris que han portat el jurat a lliurar aquest guardó, a més d'una adaptació 'perfecta' al territori i una gran flexibilitat interior. L'edifici es va construir seguint el sistema eMii (d'edificació Modular integral industrialitzada), basat en la fabricació de mòduls de formigó habitables que, un cop a l'obra, només s'han d'apilar i muntar.

La residència de l'ETSAV constra de 62 mòduls, 57 dels quals són habitatges de 40 metres quadrats per a un o dos estudiants cadascun. La construcció s'organitza a partir de dues barres paral·leles, que generen un pati central destinat a espais comunitaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.