Sol i Aire, més a prop de la seva legalització definitiva


  • Comparteix:

La zona de Sol i Aire està ubicada al mig de Collserola

La zona de Sol i Aire està ubicada al mig de Collserola

Els veïns de Sol i Aire marquen com a principal prioritat acabar amb la seva situació d'il·legalitat urbanística. El barri està a l'espera des de fa anys que la Generalitat conclogui el canvi de planejament que ha de convertir aquesta zona al mig del parc natural de Collserola en un Espai de Regulació Especial (ERE). Això permetrà la regulació dels seus habitatges i la incorporació de serveis.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha avançat a Cugat.cat que s'estan fent els treballs previs de redacció del Pla Especial d'Ordenació i Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola (PEPCo) i que l'aprovació inicial del nou planejament de Sol i Aire podria ser una realitat d'aquí a un any.

Joan Puigdomènech

La Generalitat ho incorpora a la modificació del planejament que està duent a terme i que ha d'estar aprovat al juliol de l'any vinent.


De la seva banda, el president del Grup d'Autoprotecció de Sol i Aire, Manel Soler, ha recordat l'origen d'aquesta situació, que es remunta a la creació de la urbanització fa 40 anys.

Manel Soler

És va quedar fora d'ordenació perquè era no urbanitzable. Hem treballat molt i l'Ajuntament ha vist que allò que fem és conservar-ho.


Juntament amb Sol i Aire, també està previst que Mas Fortuny es converteixi en un Espai de Regulació Especial dins el parc. En canvi, i tot i la voluntat de l'Ajuntament, la zona de Sant Medir i els seus 27 habitatges han quedat fora d'aquesta fórmula urbanística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.