L'ADF alerta de la falta de recursos per combatre els incendis


Temes relacionats

L'ADF busca aportacions privades per cobrir les retallades de la Generalitat (10/mar/13)

Sant Cugat reforça els coneixements dels seus cossos de voluntaris d'emergència (24/nov/12)


  • Comparteix:

Els membres de l'ADF lamenten la reducció de les subvencions per part de la Generalitat

Els membres de l'ADF lamenten la reducció de les subvencions per part de la Generalitat

La delegació local de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) alerta que la reducció de les subvencions per part de la Generalitat comporta que els seus voluntaris no estiguin equipats de la manera adequada en algunes ocasions. Malgrat això, l'ADF celebra el suport rebut per part de l'Ajuntament, fet que els permet afrontar una temporada d'estiu complicada d'una manera més eficaç que altres delegacions locals.

El cos de voluntaris de l'ADF lamenta que la reducció dels ajuts econòmics per part de la Generalitat ha reduït la seva capacitat per fer front als incendis, cosa que es posa de manifest, expliquen, per la manca del material i la roba adequada en les delegacions d'alguns municipis. Un fet que a Sant Cugat s'ha aconseguit atenuar gràcies a la implicació de l'Ajuntament, tal com reconeix el cap operatiu d'ADF Sant Cugat, Iñaki Ferreira.

Iñaki Ferreira

En el cas de Sant Cugat no ho notem tant gràcies a l'esforç que està fent l'Ajuntament per compensar aquesta mancança.


Fa uns mesos, l'ADF i l'Ajuntament van impulsar una campanya de captació de voluntaris i difusió de la tasca de l'entitat. Actualment l'entitat compta amb 20 voluntaris per fer front a les tasques de vigilància, prevenció i extinció d'incendis durant aquesta temporada estiuenca, un període que està sent complicat per les pluges de l'hivern i la tardor, que han fet créixer la presència del sotabosc.

Iñaki Ferreira

Les pluges han incrementat la vegetació fina, la que crema amb més intensitat en els incendis i la més difícil de controlar.


Amb relació al nombre de voluntaris, Ferreira es mostra satisfet tot i que reconeix que hauria de ser més elevat. Tot i això, el responsable operatiu celebra que en els últims anys hi hagi hagut una tendència a l'alça de la gent implicada en l'ADF, fet que demostra un augment de consciència social per part de la ciutadania de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.