Recomanacions per a la seguretat personal en cas d'incendi


  • Comparteix:

Campanya anti incendis de l'any passat / Font: Ajuntament de Sant Cugat

Campanya anti incendis de l'any passat / Font: Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament recomana que, en cas de trobar-se davant d'un incendi, s'avisi els bombers trucant al 112, que la gent es tanqui hermèticament a casa i es desconnectin els subministraments de butà, gas i gasoil. A més, cal omplir d'aigua banyeres i piques i vestir-se amb roba de cotó, pantalons llargs, botes, camisa de màniga llarga i ulleres, així com mantenir la calma si els cossos de seguretat ordenen l'evacuació de l'habitatge.

L'Ajuntament també recomana retirar tots els objectes combustibles, incloent-hi els mobles de jardí del voltant de la casa, mullar la roba que es porta posada i deixar els documents i objectes importants dins del cotxe per si s'hagués de sortir ràpidament. També s'aconsella desconnectar l'obertura automàtica de la porta del garatge i, si es disposa de temps, treure les cortines.

Altres mesures de seguretat en cas d'incendi: col·locar les mànegues de jardí de manera que arribin a qualsevol racó de la casa i facilitar l'entrada dels bombers a la propietat i a les piscines i basses. Es recomana escoltar la ràdio i no utilitzar el telèfon si no és per informar les autoritats, ja que es podrien col·lapsar les línies.

Els habitatges propers al bosc poden contribuir a la prevenció d'incendis evitant les plantes enfiladisses per les parets i les tanques de vegetació (les de xiprer o de bruc, per exemple, són altament inflamables). En canvi, s'aconsella optar per espècies de poca alçada, poc inflamables i amb una separació entre mates d'uns tres metres. Tampoc és segur acumular piles de llenya ni deixar bombones de butà o altres dipòsits de combustible al voltant de l'habitatge.

Si es va al bosc, es recomana no fumar o bé assegurar-se d'apagar bé la cigarreta i el llumí. No s'hi han de deixar escombraries ja que, a més d'embrutar l'espai, poden originar un incendi. De la mateixa manera, els propietaris de terrenys no edificats tenen la responsabilitat de mantenir-lo net de vegetació i deixalles. La brossa no s'ha de cremar, sinó portar-la a la deixalleria o utilitzar el servei de recollida a domicili. Tampoc s'ha de fer foc a menys de 500 metres del bosc, a no ser que sigui en una barbacoa d'obra amb mata.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.