La llum s'encareix un 3,2% aquest dissabte


  • Comparteix:

La llum s'encareix de nou des d'aquest dissabte

La llum s'encareix de nou des d'aquest dissabte

La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Sant Cugat consideren 'vergonyos' que el govern espanyol hagi decretat una pujada de la tarifa de la llum del 3,2%. La mesura entra en vigor aquest dissabte i té la voluntat d'acabar amb el dèficit de tarifa. Aquest increment arriba tot just un mes després que l'electricitat patís una nova pujada del 1,2% i implica que, entre el 2003 i el 2011, la llum s'hagi encarit un 63%.

El ministre espanyol d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha presentat aquesta setmana el nou increment que té l'objectiu d'acabar amb el dèficit de tarifa.

En aquest sentit, el president de la Federació d'Associacions de Veïns (FAV), Manel Sánchez, ha declarat en una entrevista a Cugat.cat, que aquesta situació és 'vergonyosa' i que l'electricitat hauria d'estar nacionalitzada.

Manel Sánchez

Aquests augments ens han portat a una situació vergonyosa. Això hauria d'estar nacionalitzat i a la baixa. Estem patint els augments constants d'unes companyies devoradores.


Després d'aquest nou increment, el rebut de la llum s'haurà encarit un 8% des del gener del 2012. La tarifa ha pujat a més un 63% entre el 2003 i el 2011, fins al punt de convertir-se en la més cara de la UE per al consumidor domèstic, només per darrere d'Irlanda i Xipre.

El govern espanyol calcula que aquesta nova pujada permetrà ingressar uns 400 milions d'euros fins a finals d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.