ADF activa un pla d'urgència a causa de les altes temperatures


Temes relacionats

L'ADF alerta de la falta de recursos per combatre els incendis ( 7/ago/13)

Bombers i ADF de Sant Cugat participen a l'extinció de l'incendi de Vallirana (29/jul/13)


  • Comparteix:

Membres de l'ADF treballant en un incendi

Membres de l'ADF treballant en un incendi

L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Cugat ha activat el nivell dos del Pla Alfa a causa de les altes temperatures. L'agrupació ha fet un desplegament mínim d'un vehicle d'intervenció immediata i un de suport de personal i càrrega, que només s'utilitzarà en cas d'urgència. Encara que en el que va d'estiu ja s'havia activat aquest pla, les elevades temperatures d'aquest dies obliga a tornar-lo a activar per estar preparats en cas d'incendi.

Les altes temperatures pronosticades per aquest agost han provocat que l'ADF local activi els mecanismes d'alerta i activi el nivell dos del Pla Alfa, un dels més significatius en matèria de treball i d'urgència.

Segons ha informat el cap operatiu d'ADF municipal, Ignasi Ferreira, a Cugat.cat, el desplegament mínim d'intervenció en cas d'incendi és d'un vehicle per actuacions immediates i un altre de suport i càrrega.

Ignasi Ferreira

A nivell de desplegament mínim enviem un vehicle d'intervenció immediata. A més, també enviem un altre vehicle de personal i càrrega.


Ferreira expressa que aquest pla d'actuació ja s'ha activat alguna vegada al llarg de l'estiu i ara, a causa de l'elevat increment de les temperatures, l'ADF l'ha tornat a activar per estar preparats en cas d'urgència. Si en qualsevol cas es produís un foc greu, s'activaria un pla extraordinari que arribaria a comptar amb la col·laboració d'altres serveis d'emergència de pobles veïns.

Tot i que és difícil de pronosticar, els cossos d'ADF i Bombers de la Generalitat fan reunions periòdicament per encarar el que es preveu que sigui el mes més calurós de l'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.