Increment d'un 6% d'usuaris al CAP de Sant Cugat els sis primers dies d'agost


Temes relacionats

L'Assemblea pels Drets Socials informarà sobre els drets sanitaris de la ciutadania (30/jul/13)


  • Comparteix:

Imatge de la façana del CAP de Sant Cugat, l'únic obert a l'agost

Imatge de la façana del CAP de Sant Cugat, l'únic obert a l'agost

La freqüència de visitants al CAP de Sant Cugat, l'únic obert durant l'agost, ha augmentat en un 6% respecte als primers sis dies d'aquest mes de l'any passat. Així ho ha informat el departament de Comunicació de Mútua de Terrassa, que ha assegurat que no s'han registrat incidències destacables durant aquesta primera setmana de tancament del CAP Can Mates i Valldoreix. No obstant això, alguns usuaris preguntats per Cugat.cat han manifesten que hi ha certa congestió en el servei i incertesa alhora de saber qui els atendrà.

El tancament per vacances dels CAP de Valldoreix i Can Mates ha produït que els usuaris que vulguin visitar el metge o ser atesos per qualsevol urgència s'hagin de desplaçar fins al CAP de Sant Cugat. Això s'ha traduït en un increment del 6% de la freqüència d'usuaris en la primera setmana d'agost, respecte el mateix període de 2012. Segons han informat fonts de Mútua de Terrassa, aquest increment correspon a que enguany més santcugatencs s'han quedat a la ciutat a l'estiu.

El nombre d'urgències i d'atenció domiciliària s'ha mantingut als nivells de l'any passat i, segons Mútua, no s'ha rebut cap queixa i tot està funcionant com estava previst.

Els usuaris del CAP de Sant Cugat, però, han notat l'augment de persones que arriben dels altres centres sanitaris, ja que ha augmentat la congestió del servei.

Declaracions usuaris CAP

No donen hora sinó demanes per urgències. Fins avui m'atenia la meva metgessa, avui no sé qui m'atendrà./ Almenys hi hauria d'haver dos oberts. Hi haurà més cues. No sé si hi haurà més metges.


Una treballadora del servei de neteja del centre també ha expressat el seu descontentament, ja que hi ha més feina i el personal no ha augmentat. A més, assegura que això provoca la disminució de la qualitat del servei.

Josefa Martin

Em sembla molt malament, ja que la gent ha de venir des d'altres zones de la ciutat fins aquí. El servei d'urgències no serà el mateix amb més gent.


Al setembre els dos CAP tancats tornaran a obrir per continuar oferint el seu servei.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.