L'Ajuntament assumirà els costos de les prestacions per a residències durant l'estiu


  • Comparteix:

L'Ajuntament podria assumir fins a un total de 20.000 euros / Font: ACN

L'Ajuntament podria assumir fins a un total de 20.000 euros / Font: ACN

L'Ajuntament es compromet a pagar les prestacions per a persones amb dependència que necessitin plaça a una residència durant l'agost i el setembre. Així ho anunciat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, després que la Generalitat anunciés la suspensió d'aquesta ajuda durant aquests dos mesos. L'Ajuntament ha calculat que podrien assumir fins a un total de 20.000 euros per donar cobertura a uns 20 santcugatencs.

La suspensió de les prestacions que ha efectuat la Generalitat fa referència a les Prestacions Econòmiques Vinculades (PEV) que s'entreguen a persones que no han trobat una plaça pública de residència. Aquesta decisió només tindria afectació, segons ha informat l'executiu català, durant els mesos d'agost i setembre.

Tal com destaca la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, la Generalitat els ha informat que durant aquests dos mesos no es poden admetre expedients nous per a places de residències. No obstant això, Pellicer ha assegurat a Cugat.cat que l'Ajuntament es farà càrrec d'aquestes despeses, però si es fa una pròrroga d'aquesta suspensió s'haurien de fer canvis en els pressupostos per poder assumir-ne els costos.

Susanna Pellicer

Tenim l'esperança que només sigui agost i setembre. Si hi ha algun avi que necessiti els serveis l'Ajuntament avançarà els diners. Podem assumir-ho. Una altra cosa seria si es prorrogués en el temps.


L'Ajuntament ha calculat que podrien assumir fins a un total de 20.000 euros durant els dos mesos, el que suposaria aproximadament donar cobertura a 20 persones dependents que necessitessin una plaça de residència. Pellicer també destaca que estan treballant per buscar altres solucions 'a mida', com ara augmentar el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) o intentar concertar noves places a les residències.

Pellicer ha puntualitzat, a més, que tot plegat es tracta d'una incongruència, ja que per llei -la Llei de la Dependència- aquestes persones tenen dret a aquesta prestació, però en canvi el govern espanyol no dóna els diners a la Generalitat perquè aquesta se'n pugui fer càrrec.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.