Torna la pluja d'estels més emblemàtica de l'agost

La pluja d'estels torna a ser un dels espectacles de l'agost / Font: Wikipedia

Societat

Publicat el 12/ago/13 per Alex Cabrera

Les Llàgrimes de Sant Llorenç i Perseides arriben un altre agost per omplir el cel d'espectacle. Per gaudir d'aquesta tradicional pluja d'estels estiuenca, que tindrà el seu màxim la nit de dilluns i dimarts, la sotspresidenta de l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat, Carme Mas, recomana anar a llocs sense gaire llum. Racons de Collserola, Rasos de Peguera i el Pla de la Calma són alguns dels indrets recomanats per a la seva visualització.

Tot i que es tracta d'un fenomen visible durant tot l'agost, els dies que millor es pot apreciar la pluja d'estels són el 12 i 13. Les hores indicades per poder gaudir-ne al màxim són les dues i les tres de la matinada, com ha explicat a Cugat.cat la sotspresidenta de l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat, Carme Mas.

Carme Mas

Es veuran a partir d'un i tres quarts d'onze, encara que les dues i tres de la matinada és quan millor es veurà. S'ha de comptar que amb lluna plena no es veurà gaire bé aquest any.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Mas també recomana anar a llocs on no hi hagi molta llum, ja que també provoca perdre visibilitat nocturna. Portar una manta i seure d'esquenes a la lluna són altres recomanacions que fa.

Alguns racons de Collserola, Rasos de Peguera, a Berga, i el Pla de la Calma, al Montseny, són alguns dels llocs que recomana la sotspresidenta per veure la pluja d'estels. Mas no recomana cap de lloc de la ciutat a causa de la contaminació lumínica.