La Floresta, les Planes, Sol i Aire i Valldoreix, en risc d'incenci


Temes relacionats

Dos petits incendis, ja extingits, cremen a la carretera de la Rabassada ( 9/ago/13)

ADF activa un pla d'urgència a causa de les altes temperatures ( 5/ago/13)


  • Comparteix:

Mapa de predicció de perill d'incendi forestal / Font: Generalitat de Catalunya

Mapa de predicció de perill d'incendi forestal / Font: Generalitat de Catalunya

Sol i Aire, les Planes, la Floresta i Valldoreix són els territoris amb més risc d'incendi durant aquesta setmana al municipi. Segons ADF Sant Cugat, s'ha baixat un nivell de risc d'incendi encara que s'ha d'estar alerta a causa de les altes temperatures dels propers dies. L'agrupació demana col·laboració a la ciutadania per reduir el risc i en cas que es detectin possibles focus.

Després d'activar el nivell 1 del Pla Alfa aquest diumenge, moltes zones del Vallès Occidental segueixen en alerta per risc d'incendi. Les zones santcugatenques amb més risc són Sol i Aire, les Planes, la Floresta i Valldoreix, tot i que hi hagi més humitat a la zona. Per això, ADF continua treballant per mantenir la seguretat i l'estabilitat als boscos.

Amb aquest pla, en cas d'incendi, i paral·lelament al treball que realitzen els Bombers de la Generalitat, la primera intervenció que fan és enviar un vehicle per valorar la intensitat del foc. Una vegada comprobat, es tracta d'extingir amb aquest mateix vehicle. Si l'incendi augmenta, es demana més vehicles d'intervenció, segons ha explicat el cap operatiu d'ADF Sant Cugat, Ignasi Ferreira.

Segons Ferreira, la ciutadania també ha de col·laborar amb la tasca de reduir el risc d'incendis. Fer cremes amb permís, barbacoes als llocs indicats i trucar al 112 quan es veu un foc són alguns dels consells que dóna el cap operatiu. Recorda també que si es torna a activar el nivell 2 del Pla Alfa moltes de les cremes estarien restringides.

Ignasi Ferreira

En el primer moment que un ciutadà veu una columna de fum ha de trucar al 112. El color i la intensitat de la columna ens pot ajudar molt. S'han de fer barbacoes i cremes amb permís.


En cas que les temperatures augmentin, ADF activaria un nivell superior per oferir un millor servei d'urgència i d'actuació que podria arribar fins al nivell 3.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.