La Festa Major de Valldoreix porta l'Spessa Salsa i el pregó de Fèlix Mestres


Temes relacionats

Valldoreix acull una vintena d'activitats aquest dissabte (15/set/12)

Els valldoreixencs es bolquen amb la seva Festa Major (20/set/10)


  • Comparteix:

L'orquestra Spessa Salsa serà un dels al·licients d'enguany

L'orquestra Spessa Salsa serà un dels al·licients d'enguany

La Festa Major de Valldoreix donarà el tret de sortida divendres de la setmana vinent amb un programa en què destaquen el concert de Spessa Salsa, l'actuació de Geganters i el pregó de l'expresident de l'associació Valldoreix Espais Naturals (VEN), Fèlix Mestres. La programació d'enguany, compresa entre el 7 i el 23 de setembre, es caracteritza per les activitats organitzades per les entitats del territori.

La festivitat comença oficialment divendres de la setmana que ve amb la lectura del pregó, que tindrà lloc a la plaça del Casal de Cultura a tres quarts de deu del vespre. L'expresident de VEN, Fèlix Mestres, donarà el tret de sortida a la celebració amb la lectura del text.

Mestres, també expresident de l'associació Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, ha avançat a Cugat.cat que serà un pregó que enaltirà les virtuts de Valldoreix en un moment en què el territori ha arribat als 8.000 habitants.

Fèlix Mestres

Considero que Valldoreix és únic per moltes coses, entre d'altres per la proximitat amb Barcelona. Una altra característica és la població sobrevinguda i la ciutat jardí que som.


El vocal de Cultura de l'EMD de Valldoreix, Quim Castelló, ha destacat l'alta participació de la festa grossa del territori, i unes activitats centrades en la cultura i l'esport.

Quim Castelló

La Festa Major és una festa gran que cada any és més notòria i que ens engrandeix com a vila i on la gent s'hi aboca.


Des del divendres 13 fins al dilluns 23, Valldoreix acollirà propostes destinades a totes les edats. Tot i així, la festa ja escalfarà motors durant els dies previs amb els campionats d'escacs, petanca, dòmino i billar, a més de diverses activitats destinades a commemorar el cinquè aniversari de la Biblioteca Vall d'Or.

Després de la lectura del pregó, les entitats valldoreixenques i de la resta de la ciutat agafaran el protagonisme i engegaran diverses activitats i espectacles. L'apunt cultural el posaran diverses entitats. El grup de teatre Espiral oferirà un muntatge poètic, narratiu i teatral de diverses obres de Salvador Espriu, mentre que l'Agrupació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat organitzarà diversos tallers d'observació.

A més, els Gausacs visitaran la plaça de l'Estació en una jornada en què estaran acompanyats pels Castellers de Poble Sec i els Moixiganguers d'Igualada. De la seva banda, els Geganters portaran la celebració del seu 25è aniversari a la zona amb una cercavila i la lectura d'un conte participatiu.

La música també farà acte de presència amb diverses propostes, entre les quals destaca el ball de Festa Major amb l'orquestra Spessa Salsa, que significa el retrobament de la banda creada a Valldoreix fa 30 anys. Les havaneres també tindran presència amb Els Cremats, una banda de la Costa Brava.

Tampoc no hi faltaran les activitats per als més menuts, entre les quals destaca un espectacle familiar a càrrec del pallasso Marcel Gros, i els concerts per al públic juvenil a la plaça del Casal de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.