47.700 euros per millorar les instal·lacions dels centres educatius públics


  • Comparteix:

Els centres educatius públics han rebut aquest estiu inversions per un import total de 47.700 euros que s'han dedicat a actuacions de manteniment i renovació d'infraestructures de subministraments. Els treballs impulsats des del consistori han tingut lloc aquest estiu i se n'han beneficiat 17 equipaments entre escoles bressol, centres de primària i també secundària.

Habitualment, l'estiu s'aprofita per dur a terme obres que durant la resta de l'any no es poden fer perquè afectarien el funcionament d'equipaments, la circulació o altres circumstàncies. És el cas del centres educatius que cada estiu se sotmeten a una revisió. Enguany, l'Ajuntament ha destinat una partida de 47.700 euros en actuacions, que van des de l'arranjament de la il·luminació, la renovació de les àrees de joc infantil, repintar parets i façanes, entre d'altres accions que afecten també el manteniment i renovació d'infraestructures.

Algunes d'aquestes actuacions s'escapen de les competències municipals en tractar-se d'equipaments que són responsabilitat de la Generalitat. És el cas de l'institut Leonardo da Vinci, on s'ha procedit al desbrossat de zones exteriors, la revisió del sistema d'enllumenat exterior i la neteja de diverses zones tant interiors com exteriors. Aquest divendres una comitiva de l'Ajuntament, encapçalada per l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha visitat l'institut.

Mercè Conesa

No és una competència nostra però gestionem impostos dels ciutadans i els destinem on és realment necessari. Aquesta era una situació extraordininària.


El director del centre, Fernando Anglada, ha acompanyat l'alcaldessa, amb qui ha comentat les darreres novetats i ha agraït l'aportació municipal. Anglada ha assegurat que, tot i les darreres inversions a l'institut, seguiran lluitant pel trasllat que ara està aturat per manca de finançament.

Fernando Anglada

El centre tenia moltes intervencions pendents. Com el trasllat no serà immediat hem fet inversions que eren urgents. No renunciem, però, al nou institut.


Els treballs en els 17 centres públics han anat a càrrec de la brigada municipal d'obres i la de jardins.

Relació de treballs

Institut Leonardo da Vinci:

Canvi i millora de tota la il·luminació exterior i del pati. Neteja a fons de tot el perímetre exterior i extracció de la runa. Condicionaments de jardineria. Desbrossament interior i exterior. Pintura de les pistes exteriors. Total: 5.896 euros.

Escola Collserola:

S’han pintat totes les aules de 5è de primària. Total: 1.965 euros.

Escola Pi d’en Xandri:

S’ha instal·lat un nou porxo de fusta al pati infantil per fer ombra i s’ha arranjat la pèrgola. Total: 3.328 euros.

Escola Catalunya:

Renovació de les canonades generals d’aigua sanitària per aconseguir un consum més eficient i neteja de la pèrgola. Total: 4.627 euros.

Escola Pins del Vallès:

S’han pintat els passadissos i els lavabos de l’escola, s’ha sanejat l’arrebossat del mur de la sala de calderes i noves ventilacions. Total: 5.255 euros.

Escola Joan Maragall:

Instal·lació de ventiladors, costejats per l’escola, al menjador del centre. Total: 1.439 euros.

Escola Bressol Municipal Gargot:

S’ha pintat tota l’escola. Total: 7.205 euros.

Escola Bressol Municipal la Mimosa:

S’han pintat diverses parts de l’escola i s’hi ha instal·lat reguladors de pressió. Total: 1.840 euros.

Escola Bressol Municipal la Floresta:

S’hi ha instal·lat reguladors de pressió. Total: 3.62 euros.

Muntatge dels actes festius a les escoles i escoles bressol municipals: 3.000 euros.

Despesa total de la brigada d’obres: 38.469 euros.

A banda, durant l’estiu, l’Ajuntament també ha renovat els sorrals de les escoles bressols i de primària. En concret, s’han delimitat i instal·lat 248 travesseres de fusta per als sorrals i s’han renovat 91 metres cúbics de sorra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.