L'Esbart celebra el nou local acompanyat de la cultura popular de la ciutat


Temes relacionats

L'Esbart revelarà les interioritats de la nova seu amb una festa el 14 de setembre (29/jul/13)

L'Esbart lloga un local al carrer Vallès per traslladar-hi la seva seu (18/set/09)

Crítiques de l'Esbart a Celo XXI per la paràlisi de les obres de la seu de l'entitat (11/nov/08)


  • Comparteix:

L'Esbart ja té una llar on instal·lar-se definitivament. Després de set anys sense un espai fix, l'entitat ha obert les portes del nou local, ubicat al carrer de Vallès, acompanyada dels Castellers, els Diables, els Geganters i els Bastoners en una festa multitudinària aquest dissabte per celebrar la inauguració de l'espai.

L'Esbart va marxar del seu antic local el 2006. La seva intenció era instal·lar-se a un nou espai al cap de poc, però la promotora Siglo XXI, propietària de l'edifici, va fer fallida a finals del 2008, després d'enderrocar el local que havia de convertir-se en la nova seu de l'entitat. Aleshores aquesta es va convertir en itinerant i, fins aquest dissabte, ha dut a terme les classes de dansa a la Casa de Cultura, al Xalet Negre i al Casal de Joves TorreBlanca.

La nova llar de l'Esbart, ubicada al carrer de Vallès número 51, és un local de 400 metres quadrats amb vestidors i sales insonoritzades. La inauguració de l'espai ha esdevingut una festa de la cultura popular en què s'han sumat els Castellers, els Geganters, els Diables i els Bastoners per compartir l'alegria de l'Esbart, tal com ha explicat la seva presidenta, Sandra Casat.

Sandra Casat

Hem aconseguit la fita que buscàvem. Estem descansats i orgullosos, perquè hem aconseguit mantenir l'entitat durant tots aquests anys.


La rehabilitació del local ha comptat amb el suport de la Generalitat i l'Ajuntament, que durant aquests anys també ha procurat proporcionar als dansaires un espai on poder ballar. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha lloat la capacitat dels membres de l'Esbart per no defallir i aconseguir, finalment, la seu que necessitaven.

Mercè Conesa

La mateixa junta de l'Esbart és gent molt jove i perseverant, que no ha llançat la tovallola. Finalment hem pogut trobar la solució.


Així, l'Esbart arrenca el curs amb un espai propi i nous projectes com activitats per a nadons, formació per a professors i tallers de dansa contemporània i ioga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.