Un cicle de xerrades al Club Muntanyenc analitza la situació de Catalunya


  • Comparteix:

El Club Muntanyenc analitzarà la situació política de Catalunya

El Club Muntanyenc analitzarà la situació política de Catalunya

El Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) debatrà la crònica política de Catalunya amb un cicle de conferències per informar els ciutadans sobre la situació actual del país. Els politòlegs Marc Sanjaume i Marc Guinjoan inauguraran el 9 d'octubre el cicle, que comptarà amb membres de l'Assemblea Nacional (ANC) i representants dels partits polítics amb presència parlamentària.

El cicle donarà el tret de sortida amb una conferència per analitzar la situació institucional, política i econòmica del país. Els encarregats d'aquesta xerrada seran els politòlegs i responsables del blog d'anàlisi política El Pati Descobert. Marc Sanjaume i Marc Guinjoan aportaran el context per abordar el dret a decidir i el procés d'independència.

Amb aquesta iniciativa, el CMSC vol informar els ciutadans i oferir-los múltiples punts de vista perquè puguin posicionar-se, segons ha explicat el seu vicepresident, Alfredo Arechavala.

Alfredo Arechavala

Volem aportar un gra més d'informació el més objectivament possible. Volem estar oberts als socis i a la ciutadania perquè puguin prendre un posicionament.


El cicle també tractarà qüestions com la identitat catalana i la consciència popular amb una taula rodona encapçalada pel professor d'Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Miquel Strubell. L'Assemblea Nacional Catalana serà present a la iniciativa amb una xerrada sobre la recta final del procés d'independència amb el membre del Comitè Permanent de l'ANC Pere Pugès. Totes dues conferències tindran lloc el 15 d'octubre.

Els representants dels partits al Parlament exposaran les seves perspectives i posicionaments el 30 d'octubre amb la darrera xerrada del cicle, que compta amb la col·laboració de Cugat.cat. A falta de concretar tots els convidats, la taula rodona comptarà amb el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Jaume Collboni; la diputada d'ICV-EUiA Marta Ribas, el diputat de la CUP Quim Arrufat, el diputat d'ERC Marc Sanglas i el diputat de Ciutadans José Manuel Villegas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.