Fecsa-Endesa neteja els entorns de les línies elèctriques del parc de Collserola per prevenir incendis


  • Comparteix:

Collserola és un mosaic de boscos, bosquines, màquies, matolls, prats i camps de conreu.

Collserola és un mosaic de boscos, bosquines, màquies, matolls, prats i camps de conreu.

La companyia elèctrica Fecsa-Endesa i el servei de Medi Ambient del Parc de Collserola estan netejant aquests dies la vegetació que envolta les línies elèctriques del Parc. Es tracta d'una actuació obligatòria que es fa cada tres anys amb la voluntat de prevenir el risc d'incendis forestals.

L'objectiu d'aquesta actuació és mantenir una distància mínima de separació entre la vegetació i els conductors elèctrics que ajudi a prevenir el risc d'incendis forestals. En compliment del decret del govern català, es garanteix una distància de 4 metres entre les línies i la vegetació del parc com explica Joan Capdevila de l'Àrea de Natura del Parc de Collserola:

Joan Capdevila

Fecsa-Endesa està obligada a fer-ho. Nosaltres tenim cura que els treballs es facin correctament.


Aquestes actuacions, que es duen a terme cada tres anys, consisteix en talar i esporgar la massa forestal situada a l'entorn de les línies. Tècnics de Medi ambient tenen cura que els treballs es facin fora del període de nidificació de les aus rapinyaires i que aquest procés no provoqui, de manera indirecte, noves vies d'accés als visitants.
Capdevila ha explicat que es negocia amb les companyies elèctriques per aconseguir una racionalització dels traçats i alternatives que no esquarterin el parc:

Joan Capdevila

S'intenta aconseguir una racionalització dels traçats i alternatives.


Durant aquest any 2004, Fecsa-Endesa preveu fer treballs de neteja a més de 35 quilòmetres de línies, de les 240 que té actualment el Parc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.