La tecnologia en la gestió dels edificis municipals fa estalviar 751.000 euros


  • Comparteix:

Moment de la conferència que inaugura el curs de l'Aula d'Extensió Universitària

Moment de la conferència que inaugura el curs de l'Aula d'Extensió Universitària

L'aplicació de les noves tecnologies en la gestió centralitzada dels edificis municipals ha comportat un estalvi de 751.000 euros des del 2007. Així ho ha destacat l'alcaldessa, Mercè Conesa, en la xerrada d'inauguració del curs de l'Aula d'Extensió Universitària (AEU), on també ha expressat que una ciutat intel·ligent requereix una societat més activa, participativa i intel·ligent.

L''Smart City' i les noves tecnologies han estat els eixos d'aquesta ponència que ha omplert la sala del Trade Center aquest dimarts. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que des de l'inici de la crisi, el 2007, es va produir un triple canvi: social, econòmic i mediambiental. Des d'aleshores, el consistori ha dedicat la tecnologia per millorar la ciutat i optimitzar els serveis públics, tal com ha afirmat Conesa, assolint un estalvi de 751.000 euros en sis anys en la gestió centralitzada dels edicifis municipals. L'alcaldessa ha afegit que la intel·ligència no és a la ciutat, sinó a les persones, i que aquestes són el millor 'sensor' per detectar allò que no funciona al municipi.

Mercè Conesa

Quan es parla d''Smart City' es posa la tecnologia al servei del ciutadà. Per molts sensors tecnològics que posem, el millor sensor és el ciutadà.


La conferència, sota el títol 'Present i futur de les noves tecnologies per gestionar una ciutat mitjana' ha desgranat el funcionament de Sant Cugat com a ciutat intel·ligent i els progressos que s'han fet des d'aleshores, com l'estalvi en el reg de parcs i jardins d'un 20%, i la reducció de l'emissió de diòxid de carboni ha disminuït 2.500 tones.

La trobada també ha recollit algunes suggeriments dels assistents, com limitar el pas de bicicletes per l'eix comercial i el soroll de l'estació de Renfe a Coll Favà, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.