Quart augment de l'aigua en dos anys: d'aquí a un mes el rebut pujarà un 4'8%


Temes relacionats

S'encareixen els preus de la llum, l'aigua i el transport ( 2/gen/13)

La tarifa de l'aigua augmenta un 22% a partir de gener (19/des/12)

L'aigua s'encarirà al setembre un 1'1% ( 8/jun/12)


  • Comparteix:

El ple de l'AMB ha donat el vistiplau a la revisió de les tarifes de l'aigua / Font: ACN

El ple de l'AMB ha donat el vistiplau a la revisió de les tarifes de l'aigua / Font: ACN

El rebut de l'aigua s'encarirà un 4'8% després que l'Àrea Metropolitana hagi aprovat la petició de Sorea, operadora de Sant Cugat, de revisar la tarifa d'abastiment. D'aquí a un mes s'aplicarà l'augment de la factura, el quart que viu la ciutadania al llarg dels últims dos anys, amb un increment acumulat del rebut del 33,5%.

L'aprovació de la revisió de les tarifes d'abastiment d'aigua demanades per Sorea, i també Aqualia, ha prosperat amb els vots favorables de CiU i el PSC, els contraris del PP i ICV i l'abstenció d'ERC. En el cas de Sorea, el canvi afecta els sis municipis de l'àrea metropolitana als quals abasteix: Sant Cugat, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Ripollet i Tiana.

La petició d'actualitzar les tarifes es deu a l'increment del preu de l'aigua com a resultat de la privatització d'Aigües Ter-Llobregat i l'augment de l'IPC anual. Per fer aquesta sol·licitud d'augment, segons l'AMB, les empreses han hagut de justificar-lo amb un informe tècnic dels costos d'explotació.

L'AMB ha informat a Cugat.cat que la revisió de la tarifa d'abastiment ha anat en funció dels costos d'explotació que Sorea té a cada ciutat. A Sant Cugat, l'increment de la tarifa de subministrament repercuteix en el preu final de la factura amb un creixement del 4,8%.

Amb aquest increment ja són quatre els augments de la factura de l'aigua que els santcugatencs hauran registrat en els últims dos anys. El creixement acumulat del rebut és d'un 33'5% si sumem l'increment de gairebé el 5% de gener de 2012; el del 2% del juny del mateix any; el del 22% que es va fer efectiu el gener passat i aquest últim del 4,8% que es viurà d'aquí a un mes, aproximadament.

Els santcugatencs notaran l'augment del rebut quan la Comissió de Preus de Catalunya doni el vistiplau a la revisió de tarifes de subministrament que ha aprovat l'AMB. Aquesta actualització és la primera que el consell metropolità aprova aquest 2013.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.