Un centenar d'infants descobreixen els beneficis de la fruita gràcies a l'Oncolliga


  • Comparteix:

Un centenar d'alumnes de P5 de les escoles Joan Maragall i Collserola han descobert a la Casa de Cultura els beneficis del menjar sa, en particular de la fruita, gràcies a 'Mengem fruita'. Un muntatge, organitzat per Oncolliga, que combina titelles i un taller de cuina.

Un plàtan, una maduixa, una pastanaga i una pera han protagonitzat un espectacle de titelles que, amb la participació del públic, ha destacat els beneficis d'una alimentació rica en fruita i verdura. Aquesta ha estat la primera part del 'Mengem fruita', una iniciativa que forma part de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC).

Oncolliga i la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer han estat els impulsors d'aquest acte, que vol despertar entre els més petits els hàbits d'una dieta saludable. La membre de la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer Clara Rosàs ha assenyalat que els especialistes recomanen 30 minuts d'activitat física al dia.

Clara Rosàs

Els experts diuen que 30 minuts d'activitat física diària, tres peces de fruita i dues de verdura poden evitar un 25% de nous casos de càncer.


Després de els titelles, els participants s'han preparat l'esmorzar amb l'elaboració de broquetes de fruita. Es tracta de la primera activitat que l'Oncolliga proposa per a nens i nenes. La seva presidenta, Montserrat Botines, ha destacat que és important conscienciar sobre aquestes qüestions ja de ben petits per inculcar-los bons hàbits.

Monsterrat Botines

Estic emocionada. Treballem amb malalts o els seus familiars. És la primera vegada que fem una activitat pels infants. Crec que és molt important.


La pluja, que ha obligat a traslladar l'activitat a la Casa de Cultura, també ha impedit la participació dels alumnes de l'Escola Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.