El 93% de la ciutadania aprova l'estat general de Sant Cugat


Temes relacionats

Cugat.cat, entre els serveis municipals més ben valorats pels santcugatencs (15/oct/13)


  • Comparteix:

Els santcugatencs, satisfets amb l'estat de la ciutat / Font: Localpres

Els santcugatencs, satisfets amb l'estat de la ciutat / Font: Localpres

El 93,1% dels santcugatencs fa una valoració positiva de l'estat general de la ciutat, segons l'última onada de l'Observatori Sociològic elaborada amb una mostra de 1.000 habitants. L'estudi conclou que l'índex de valoració del municipi és d'un 7,4. L'observatori apunta que han baixat d'un 56,1% al 22,4% els enquestats que creuen que la crisi econòmica empitjorarà.

Sobre una mostra de 1.000 entrevistes telefòniques realitzades al juny, l'última onada de l'Observatori Sociològic indica que el 93,1% dels ciutadans aprova l'estat general de la localitat. Una dada que suma el 21,2% dels enquestats que fan una valoració 'totalment positiva'; el 57,9% que marca una valoració 'força positiva' i el 14% que es pronuncia en un sentit 'més aviat positiu'.

La dada del 93,1% se situa en termes similars a l'onada de desembre quan l'índex era del 94,3%. El que més valoren els santcugatencs de la ciutat són els parcs i zones verdes, amb un 8,1 sobre 10, mentre que suspenen l'aparcament, amb un 4,1.

El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, assegura que l'observatori esdevé un bon baròmetre per calibrar la feina de l'Ajuntament.

Francesc Carol

L'enquesta indica que s'està fent la feina correctament en època de crisi. Que els recursos de l'Ajuntament es destinen a mantenir la ciutat en bon estat.


L'estudi, amb un marge de confiança del 95,5%, conclou que l'índex de valoració de l'estat del municipi és d'un 7,4 sobre 10. Un 'notable' que comparteixen la majoria de barris i segments d'edat, tret de la Floresta que marca un índex de 6,4.

El 89,4% de la població està 'bastant o totalment satisfeta' de viure a la ciutat, sobretot els veïns del Parc Central i Coll Favà -que puntuen amb un 8,4- davant els més descontents, els florestans i els planencs -que puntuen amb un 7,3.

En aquesta onada, les preguntes s'han centrat en conèixer les dificultats ciutadanes associades a la crisi. El 22,4% considera que la situació econòmica empitjorarà enfront el 56,1% que ho considerava a l'última enquesta. Preguntats sobre els problemes per pagar despeses, el 26,7% no arriba a final de mes, el 15,2 % té problemes per pagar els subministres, prop d'un 13% té dificultats per afrontar les despeses alimentàries i el 12,4% les té amb l'habitatge.

Ikerfel s'ha encarregat d'elaborar aquest estudi que, juntament amb les altres dues onades previstes a l'any i les reunions de grups, té un cost global de 51.000 euros, sense IVA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.