Lluís Mont publica a una prestigiosa revista mèdica el seu darrer estudi


  • Comparteix:

L'estudi s'ha publicat a una prestigiosa revista / Font: ACN

L'estudi s'ha publicat a una prestigiosa revista / Font: ACN

El cardiòleg santcugatenc Lluís Mont fa un pas més en el tractament de l'arítmia de fibril·lació auricular. Mont ha liderat un equip d'investigació que ha demostrat per primera vegada l'eficàcia de l'ablació com a teràpia, un estudi que s'ha publicat a la prestigiosa revista científica 'European Heart Journal'.

En concret, la teràpia estudiada per combatre la fibril·lació auricular és l'ablació. És tracta d'una intervenció quirúrgica que, segons l'estudi, és més eficaç que els tractaments més comuns a través de medicaments. Mitjançant un catèter i energia de radiofreqüència s'intervenen els pacients més joves que pateixen arítmia.

Tot i haver-se fet servir com a suplent als medicaments convencionals, aquest tractament mai no havia estat objecte d'estudi ni s'havia corroborat la intuïció compartida entre els cardiòlegs sobre la seva eficàcia, tal com ha explicat a Cugat.cat Lluís Mont.

Lluís Mont

En ser el primer que justifica aquest tipus de tractament d'alguna manera és un pas important. Ara sí que està demostrat.


L'article del santcugatenc està publicat a 'European Heart Journal', la segona revista més prestigiosa del món en aquest àmbit. A més, l'estudi ha estat categoritzat com a 'fast track', considerat d'alta rellevància i per tant de publicació urgent.

Mont ha explicat que la investigació s'ha centrat en pacients joves, ja que aquesta intervenció quirúrgica suposa un risc en edats més avançades. Aquest tipus d'arítmia és una malaltia molt comuna, però els tractaments estan enfocats a sectors més reduïts.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.