El turisme rural comunitari d'Amèrica del Sud apropa les seves experiències


  • Comparteix:

La conferència ha reunit una quarantena de persones a la Casa de Cultura

La conferència ha reunit una quarantena de persones a la Casa de Cultura

Els objectius de la Trobada sobre turisme rural comunitari són adquirir experiència del desenvolupament turístic entre l'Estat espanyol i l'Amèrica del Sud, reforçar la xarxa turística existent, intercanviar experiències i enfortir vincles comercials. Amb aquests reptes ha començat aquest dilluns la jornada inaugural que ha acollit la Casa de Cultura.

El turisme rural comunitari (TRC) a l'Amèrica del Sud es desenvolupa a zones rurals com activitat complementària dels habitants de zones rurals i en pobles i famílies indígenes i camperoles. Aquest tipus d'activitat és una manera de diversificar les activitats de les comunitats rurals i complementar les seves economies.

El coordinador d'Alba Sud, responsable de l'organització de la trobada, Ernest Cañada ha destacat la importància del turisme rural comunitari com a eina de diversificació de fonts d'ingressos d'aquestes àrees.

Ernest Cañada

La importància del turisme rural comunitari té a veure amb la diversificació de l'economia campesines i busquen formes per diversificar els seus ingressos.


El director de Relacions Internacionals de la Diputació, Jordi Castells, ha establert un paral·lelisme entre les cases rurals a Catalunya i el turisme en comunitats de l'Amèrica del Sud. Castells ha afegit que al voltant de la marca Barcelona hi ha una xarxa turística molt potent que funciona com a punts de suport a aquesta marca.

Jordi Castells

Aquí tenim un exponent molt important que és la marca Barcelona, però al seu voltant hi ha una xarxa turística que són punts de suport per al sector turístic.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha expressat que aquesta manera de fer turisme pot ajudar les estratègies turístiques locals.

Susanna Pellicer

Per a nosaltres el fet que estiguin aquí i posin sobre la taula aquesta manera de viatjar, ens ajuda a reflexionar sobre quin és el paper que juga el turisme a casa nostra.


Durant nou dies, Sant Cugat acull aquesta trobada per potenciar vincles entre l'Estat espanyol i l'Amèrica del Sud on hi participen una desena d'operadors turístics



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.