Surt a la llum un antic cas de discriminació per orientació sexual a la parròquia


Temes relacionats

L'expulsió d'una noia homosexual fragmenta un grup de joves a la parròquia (19/oct/13)


  • Comparteix:

Es coneix un nou cas de discriminació a la Parròquia / Font: Guillem de Pablo

Es coneix un nou cas de discriminació a la Parròquia / Font: Guillem de Pablo

Joan Carles Busquets denuncia els prejudicis de la jerarquia catòlica local cap als homosexuals i explica que ell mateix en va ser víctima. Busquets ha recordat a Cugat.cat que el 1997 ell i la seva parella van ser apartats de l'esplai Pica Roca, on exercia de monitor, que llavors depenia de la parròquia de Sant Pere, a causa de la seva orientació sexual.

Busquets i la seva parella eren monitors de l'esplai Pica Roca. Tenien 21 anys i van decidir anar a viure junts. Tal com ha explicat a Cugat.cat, això va provocar la reacció dels responsables de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, encapçalada des d'aquell mateix any per l'actual rector, mossèn Blai Blanquer. El religiós va informar les famílies d'aquesta situació i després va convocar els monitors a una reunió.

Busquets ha relatat que en aquesta trobada Blai Blanquer va convidar els dos monitors a reflexionar sobre la seva 'capacitat evangelitzadora' i els va demanar que s'apartessin de les seves responsabilitats a l'entitat.

Joan Carles Busquets

Ens va dir que necessitàvem un procés de reflexió sobre si el nostre estil de vida era compatible amb la nostra funció evangelitzadora. Nosaltres ens dedicàvem al lleure, no a evangelitzar.


El santcugatenc ha decidit explicar la seva experiència arran del cas de la noia lesbiana que aquest estiu ha abandonat el Grup de Joves de la Parròquia perquè no s'acceptava la seva orientació sexual. Busquets considera que no es tracta de fets aïllats i lamenta que la parròquia local no es posicioni obertament sobre aquestes situacions.

Joan Carles Busquets

Hi ha prejudicis i no es vol que hi hagi persones obertament homosexuals relacionades amb l'Església. No és un cas puntual. Hem de saber quin tipus d'Església hi ha a la nostra ciutat.


La sortida de Busquets i de la seva parella va estar acompanyada de la marxa de la resta de monitors de l'esplai perquè estaven en desacord amb l'actitud de mossèn Blai Blanquer. Els monitors van posar en marxa un nou esplai, aquest cop a les instal·lacions de l'Ateneu i, segons ha recordat Busquets, gairebé la totalitat de les famílies van seguir-los.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb el rector de la parròquia Blai Blanquer. Preguntat sobre el tema, el mossèn ha afirmat que no està en disposició de pronunciar-se en compliment al seu deure d'acomplir 'el secret confidencial amb els seus fidels' i de 'respectar tothom'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.