Es presenta una guia per a immigrants durant la celebració de la 'Jornada d'Immigració' el proper 28 de febrer

Toni Ramon, tinent d'alcalde de Serveis Socials ha presentat la primera edició d'aquestes jornades.

Societat

Publicat el 18/feb/04 per Silvia Gonzalez

L'Ajuntament i la Taula d'Immigració organitzen el dia 28 la Jornada d'Immigració, un espai que posarà en contacte les entitats que treballen en la gestió del fet migratori a la ciutat. Durant la jornada, que inclou conferències i tallers, es presentarà 'La Guia de Recursos per a Estrangers' que informa sobre els serveis d'atenció amb què compta la comunitat immigrada a Sant Cugat.

La Jornada d'Immigració neix de la voluntat de crear un espai d'interrelació que permeti abordar la immigració i la diversitat des de diversos àmbits. El dia 28 de febrer el vestíbul del Teatre-auditori serà l'escenari d'aquesta iniciativa coordinada per l'àrea de Polítiques Socials i Joventut amb les 30 entitats que integren la Taula d'Immigració.

Unes conferències sobre la immigració a Sant Cugat i la reforma de la Llei d'Estrangeria donaran el tret de sortida a la jornada, que també contempla la realització de diversos tallers. Les sessions, que es faran a l'Escola de Música, tractaran la immigració des de diversos punts de vista com ara el laboral, l'educatiu o el psicològic, com explica el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon:

Toni Ramon

Les principals preocupacions del col.lectiu són l'habitatge i la regularització de papers


Durant la jornada, es presentarà la Guia de Recursos per a Estrangers, que inclou tota la informació necessària perquè l'immigrant que arriba a la ciutat pugui accedir amb facilitat als serveis municipals. La guia es pot aconseguir als centres públics i a les entitats que integren la Taula d'Immigració. Una de les seves membres, Anna Fitó, diu que aquesta eina donarà a conèixer la feina que realitza aquesta entitat:

Anna Fitó

Aquesta guia permetrà que els immigrants accedeixin a totes les entitats que conformen la Taula d'Immigració, així com a altres serveis


L'Ajuntament va crear l'any 2000 la Taula d'Immigració amb l'objectiu de coordinar les accions que s'estaven desenvolupant a l'Ajuntament i a les entitats en matèria d'immigració i diversitat.