Un tast de pa a cegues fa potenciar els sentits dels assistents a Turris


  • Comparteix:

Brioix de xocolata, pa de blat de moro i curri, i el tradicional pa Turris han estat alguns dels pans que han tastat la desena d'assistents que s'ha apropat al forn Turris del carrer de Francesc Moragas. Aquesta degustació, però, ha estat a cegues, i el públic ha olorat i tastat els tipus de productes potenciant sentits com l'olfacte i el gust.

Diverses textures, colors, olors i sons diferencien els tipus de barres que elaboren al forn de pa Turris. Els assistents al tast de pa s'han embenat els ulls i s'han deixat portar pels diferents pans que han passat per les seves mans.

El responsable dels forns de pa Turris, Xavier Barriga, ha destacat que el gust i l'olfacte són els sentits que més s'accentuen en aquesta experiència.

Xavier Barriga

El que han fet és tastar una varietat de pans dels que fem aquí habitualment amb la particularitat de fer-ho amb els ulls tapats. Això fa que els sentits s'accentuïn, a nivell d'olfacte i de gust.


Barriga ha explicat el procés d'elaboració del pa i ha respost les preguntes i dubtes dels participants, com ara de quina manera es congela el pa. La forma correcta, ha informat Barriga, és embolicar el pa amb paper i plàstic per introduir-lo al congelador i evitar que s'humitegi. Quan es vulgui descongelar, el truc és fer-ho a temperatura ambient i posar el pa al forn durant tres o cinc minuts per recuperar el cruixent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.