El Premi per la Pau de l'Associació per a les Nacions Unides es lliurarà a la ciutat


  • Comparteix:

PEN Català és el guardonat d'enguany

PEN Català és el guardonat d'enguany

L'Associació per a les Nacions Unides a l'Estat espanyol atorgarà el seu premi anual al gener a Sant Cugat, tal com afirma la seva pàgina web. L'organització ha premiat amb el 34è Premi per la Pau la tasca de PEN Català, la branca internacional de PEN, que defensa els drets lingüístics i la promoció de la traducció literària.

L'Associació per a les Nacions Unides a l'Estat espanyol (Anue) ha anunciat aquest dijous, Dia de les Nacions Unides, que el 34è Premi per la Pau recaurà en l'organització PEN Català. Aquest guardó l'atorga anualment amb el suport de la Diputació i té una dotació de 5.000 euros.

Des de la seva fundació el 1922, PEN Català ha estat una plataforma per a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores dels territoris de parla catalana. Aquesta projecció internacional s'ha fet a través de la seva participació activa amb els objectius del PEN Internacional, fonamentalment la defensa de la llibertat d'expressió i la lluita per a l'alliberament dels escriptors perseguits.

El Premi per la Pau ha reconegut, entre d'altres, el periodista José Luis Balbín, el Casal dels Infants i també personalitats com Pere Casaldàliga, Nelson Mandela, Mikhaïl Gorbatxov i Stéphane Hessel. El premi, que compta amb el suport econòmic de la Diputació, té una dotació de 5.000 euros. L'acte de lliurament es farà a Sant Cugat al gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.