Pares i nens pinten un grafit a l'escola Santa Isabel per recuperar l'espai

El mur de l'escola Santa Isabel ha estat el protagonista en una jornada festiva al centre

Societat

Publicat el 26/oct/13 per Alex Cabrera

El mur de l'escola Santa Isabel compta des d'aquest dissabte amb un grafit autoritzat elaborat per pares, mestres i alumnes per transformar l'aspecte degradat de l'espai. La iniciativa, impulsada per l'AMPA de l'escola, s'emmarca en la Festa de Germanor del centre i en el programa '1,2,3, Grafff' que promou l'Ajuntament.

Aquest és el quart grafit que es realitza a la ciutat en el marc del projecte '1,2,3, Grafff'. El mur, que es trobava amb aspecte degradat i té una llargada de 26,22 metres, l'han pintat els pares, nens i professors del centre educatiu. L'espai compta ara amb un paisatge de fons amb colors vius i siluetes de personatges que sembla que s'apropin a l'escola.

El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha explicat que l'objectiu d'aquesta activitat és rehabilitar espais degradats amb la participació de la ciutadania i donar valor a l'art modern i del grafit. A més, Grangé ha remarcat la importància d'aquesta iniciativa, ja que els nens aprenen a diferenciar les pintades artístiques dels actes incívics.

Raül Grangé

Els nens podran veure quina mena de grafit està malament i embruta i quin fa la vida més agradable. És un acte participatiu on col·laboren tots els components de la comunitat educativa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'artista i organitzadora de la iniciativa, Maria Fabre, ha qualificat l'activitat com un gran repte, per la dificultat d'organització i el càlcul de la pintura. Tot i així, ha apuntat que el resultat és impressionant.

Maria Fabre

És un gran repte com a artista. És una feina complicada, però molt enriquidora. Ha estat difícil calcular les quantitats, ja que els nens utilitzen molta pintura. El resultat serà impressionant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més de la pintada al mur, l'AMPA de l'escola ha organitzat diverses activitats en el marc de la Festa de Germanor. Partits de futbol entre pares i fills, un esmorzar solidari i una botifarrada han completat la jornada festiva de l'escola Santa Isabel.