La gastronomia japonesa consolida el seu espai a a la ciutat


Temes relacionats

Sis establiments consoliden la gastronomia japonesa a la ciutat (10/gen/12)


  • Comparteix:

Cugat.cat aborda l'impacte de la gastronomia japonesa al municipi amb un reportatge disponible Cugat tv. La lleugeresa d'aquest menjar i el fet que sigui saludable es perfilen com les claus que expliquen que s'hagi consolidat a Sant Cugat i a altres ciutats de l'entorn de Barcelona.

Sant Cugat ha vist néixer, des del 2006, un total de vuit establiments de gastronomia japonesa. Tot i que alguns d'ells ja han tancat les seves portes, es tracta d'una oferta cada vegada més consolidada, ja sigui en forma de restaurant o de botiga de menjar per emportar. De fet, els restaurants d'aquest estil comencen a oferir l'opció d'endur-se el menjar a casa, conscients de les seves possibilitats. La codirectora del restaurant Sugoi, Gemma Mengual, explica que a molta gent li agrada endur-se el sushi a casa.

Gemma Mengual

És un menjar lleuger. Això fa que a molta gent li agradi endur-se'l a casa.


Tot i que la demanda cada vegada és més gran, queda la incògnita de saber si un municipi que acaba de superar els 85.000 habitants és un pastís prou gran per repartir-lo entre una oferta que creix a passos de gegant. Els restauradors celebren que tinguin competència perquè això suposa un estímul i els beneficia.

Restauradors

La competència ens beneficia. El qui ho faci millor s'endurà més part del pastís. / M'encanta que la gent compari.


El reportatge també apareixerà al programa de reportatges d'actualitat 'La 7mana', en antena des de fa nou anys als canals locals, que ha encetat una nova etapa amb quatre edicions territorials (comarques de Girona, Tarragona, Lleida i Pirineu) i una general de Catalunya, que es nodreixen de les peces informatives aportades per les televisions de cada demarcació. Cada setmana, un resum de l'actualitat de la comarca s'emet en aquest programa, la producció del qual va a càrrec de Canal Terrassa Vallès.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.