Pedaços de Colòmbia en diferents escenaris de la ciutat a través d'una exposició de teles d'Alekos


  • Comparteix:

L'artista Alekos és l'artífex de la mostra

L'artista Alekos és l'artífex de la mostra

El proper dimarts arriba a Sant Cugat l'exposició 'La Palabra Pintada', un conjunt d'obres de grans dimensions il·lustrades per l'artista colombià Alekos inspirades en poemes d'autors llatinoamericans que, amb la paraula, lluiten per la pau i la solidaritat. La mostra, formada per 20 teles, estarà repartida entre la plaça Octavià, la plaça de l'Om, la Casa de Cultura i la Bibilioteca del Mil·lenari i es podrà veure fins el 29 de març.

'La palabra pintada' ha viatjat per diferents països llatinoamericans durant 12 anys i, ara, arriba per primer cop a Cataluya després de visitar Madrid. Emmarcada en la campanya 'Sant Cugat viu Colòmbia', promoguda per l'Oficina Sant Cugat Solidari, l'exposició pretén mostrar l'altra cara d'aquest país sudamericà, on no tot és narcotràfic, guerrilles i corrupció. L'artista Alekos il·lustra amb color la lluita dels pobles de Sud i Centroamèrica per la pau, la solidaritat i la diversitat. Ell mateix ha llegit alguns dels poemes que ha il·lustrat.

Alekos

La voz de los indígenas: La mujer y el hombre soñaron que Dios los estaba soñando.


L'exposició 'La Palabra Pintada' és una iniciativa conjunta de l'Oficina Sant Cugat Solidari, la Universitat Internacional de la Pau i la Biblioteca del Mil·lenari i és una de les activitats de Sant Cugat adherides al Fòrum de les Cultures 2004. A més, coincidirà amb el seminari monogràfic dedicat als pensadors de la pau que la Universitat de la Pau celebrarà el 6 i 7 de març i amb les activitats dedicades a Colòmbia que la Biblioteca ha organitzat per aquest trimestre. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha explicat els objectius d'aquesta col·laboració amb Colòmbia.

Toni Ramon

Una de les coses que volem és donar suport als colombians i colombianes que lluiten per construir la pau al seu país.


El dia de la inauguració, el 24 de febrer, el grup de dones 'Sabores del Mundo' oferirà un tastet gastronòmic típic de Colòmbia a la Biblioteca del Mil·lenari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.