Una campanya combatrà l'incivisme de no recollir els excrements de gossos


  • Comparteix:

L'Ajuntament inicia la campanya 'Ecscuses', que combatrà l'incivisme de les persones que no recullen els excrements de gossos. L'objectiu és reduir el problema, que es concentra a parcs, jardins i places, recordant que hi ha sancions que poden arribar als 125 euros i de l'altre ridiculitzar les actituds incíviques.

Cartells, audiovisuals, piulades i posts en diverses xarxes socials posen de relleu que no hi ha excusa per no recollir els excrements de gos. La iniciativa vol acabar amb una situació que ha generat nombroses queixes ciutadanes.

El regidor de Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha explicat que la campanya vol ser un complement a les sancions existents per aquest tipus de conducta. Les multes per no recollir els excrements de les mascotes oscil·len dels 60 al 125 euros. Puigdomènech recorda que recollir les deposicions dels gossos té un cost elevat per a la ciutat.

Joan Puigdomènech

Tenir una consducta cívica no costa gens. Les conductes incíviques tenen un important cost per al ciutat.


La regidora de Comunicació, Joana Barbany, ha explicat el contingut de la campanya que, en to d'humor, vol 'assenyalar' qui busca excuses per no recollir els excrements. Barbany ha dit que es vol posar aquestes actituds davant del mirall.

Joana Barbany

Per informar què passa si no es recull però també la campanya vol ridiculitzar els motius per no recollir les deposició.


Per ara, hi ha tres cartells que assenyalen alguns dels arguments per no recollir les caques. La intenció és que n'hi hagi un tercer gràcies a la participació ciutadana via xarxes socials amb l'etiqueta #ProuEcscuses.

A més, l'Ajuntament obsequiarà els propietaris de gossos que ho demanin un kit recollidor per evitar 'que hi hagi excusa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.