'El Periódico', obligat a publicar una rectificació sobre Xavier Martorell


Temes relacionats

Una empresa de Martorell va pagar un informe sobre la família Montilla (25/abr/13)


  • Comparteix:

Martorell, en imatge d'arxiu

Martorell, en imatge d'arxiu

'El Periódico' haurà de publicar una rectificació d'una notícia sobre Xavier Martorell en què assegurava que 'una empresa del santcugatenc va pagar un dossier sobre el president Montilla'. La sentència pot ser recorreguda per la capçalera.

Segons la sentència, el diari es va negar a publicar un text de rectificació per una notícia que Martorell considerava que incloïa dades inexactes i que perjudicaven el dret a l'honor. Un dels motius de la publicació per oposar-s'hi és que la demanda de rectificació 'no rectifica res del demandant, sinó de Provinen', l'empresa on treballava Martorell.

En canvi, la jutgessa remarca que la notícia, titulada en portada i en planes interiors amb la frase 'Una empresa de Martorell va pagar un dossier sobre Montilla', afecta el santcugatenc i que, per tant, és legítim accedir a la petició de rectificació.

En concret, el text, publicat a l'abril passat, destaca que el titular de portada i de planes interiors del diari contradiu la lletra petita de l'article, ja que només allà queda clar que Xavier Martorell treballava per a aquella companyia i que no n'era propietari. La jutgessa també subratlla que dues de les afirmacions de l'article sobre les quals Martorell exigeix una rectificació - el suposat pagament d'un informe de l'expresident Montilla i la publicació d'una presumpta factura que implica Provinen - afecten el santcugantec de forma directa, motiu pel qual el diari no es pot negar a publicar la rectificació.

Un altre dels arguments d''El Periódico' per rebutjar la recitificació de Martorell és que no s'havia respectat el termini per fer arribar el text que marca la llei, un fet que la sentència nega.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb Xavier Martorell, que ha declinat fer declaracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.