L'autobús del Banc de Sang acull una vuitantena de donacions


Temes relacionats

Una trentena de santcugatencs donen sang a la cita al CMSC (10/des/12)

El Banc de Sang i Teixits rep 94 donacions de santcugatencs ( 3/nov/12)


  • Comparteix:

Una vuitantena de santcugatencs han donat sang

Una vuitantena de santcugatencs han donat sang

Un total de 80 santcugatencs han donat sang aquest dissabte en la jornada que ha organitzat el Banc de Sang i Teixits (BST) a la plaça d'Octavià. Els responsables de la iniciativa han destacat que tots els grups sanguinis són importants, encara que els més necessaris són el 0 positiu i 0 negatiu. També han indicat que les donacions no disminueixen en aquesta època de l'any.

El fred i les baixes temperatures no disminueixen les donacions de sang a la ciutat, segons ha explicat un dels responsables del Banc de Sang i Teixits, Jordi Fornells. També ha destacat el bon nivell de reserves del qual compta actualment el Biobanc, on s'emmagatzemen les donacions. Tot i això, Fornells ha subratllat que 'a Catalunya es necessita molta sang'.

Jordi Fornells

Les reserves en aquest moment estan bé, no és un moment crític. Els pacients necessiten sang tots els dies de la setmana. A l'estiu és quan estem més justos.


Els grups sanguinis més sol·licitats són el 0 negatiu i positiu. Un total de 15 persones s'han desplaçat fins a l'autobús del BST, ubicat a la plaça d'Octavià, però no han pogut donar sang ja que no complien els requisit per fer-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.