Una nova tarifació social rebaixarà un 14% de mitjana el rebut de l'aigua al gener


Temes relacionats

ICV-EUiA vol que Promusa gestioni en el futur el subministrament de l'aigua (16/oct/13)

Quart augment de l'aigua en dos anys: d'aquí a un mes el rebut pujarà un 4'8% (10/oct/13)


  • Comparteix:

La mesura entrarà en vigor al primer de gener / Foto: ACN

La mesura entrarà en vigor al primer de gener / Foto: ACN

Una nova tarifació social reduirà fins a una mitjana del 14% la factura de l'aigua, en els municipis de l'àrea metropolitana. L'AMB ha aprovat per unanimitat aquest dimecres la mesura que beneficiarà 20.000 famílies del territori i que entrarà en vigor el primer de gener.

Ja no seran bonificacions especials, com passava fins ara, sinó d'un tipus de tarifa concreta a la qual s'hi podran apuntar famílies amb tots els seus membres aturats, jubilats que percebin la pensió mínima i famílies amb algun dels seus membres amb una discapacitat superior al 75%.

L'objectiu és evitar el tall de subministrament per motius econòmics i garantir que el primer tram de l'aigua, el que ofereix un servei mínim de subministrament, estigui garantit per a tothom. La nova tarifació modifica la condició de família nombrosa que es redueix de cinc a quatre membres.

La rebaixa final en el rebut dependrà del tipus de bonificació i del nivell de consum de la llar. Així, si bé en alguns casos la nova tarifació social permetrà rebaixar la tarifa actual de l'aigua, en altres s'aconseguirà és reduir l'impacte dels encariments de la tarifa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.