Seguiment majoritari del tancament de farmàcies a la ciutat


Temes relacionats

Les farmàcies, cridades a fer vaga aquest dijous pel deute per impagaments ( 6/nov/13)


  • Comparteix:

Les farmàcies han fet vaga per denunciar els impagaments

Les farmàcies han fet vaga per denunciar els impagaments

Ampli seguiment del tancament de farmàcies per reclamar a la Generalitat i al govern espanyol el deute dels medicaments. La gran majoria d'establiments de la ciutat han tancat les portes aquest dijous al matí per secundar la protesta. La farmàcia de guàrdia Pinto ha ofert serveis mínims.

Bona part de les farmàcies de Sant Cugat han tancat entre les nou del matí i les dues de la tarda per protestar contra els impagaments corresponents al mes de setembre d'enguany, un deute que se suma al de l'ICO proveïdors del novembre i desembre de l'any passat i el del maig d'aquest any. Segons dades del Col·legi de Farmacèutics i la Federació d'Associacions de Farmàcies (FEFAC), la quantitat total suma 416 milions d'euros. Alguns dels farmacèutics que s'han sumat a la protesta destaquen que la resposta a Sant Cugat ha estat massiva.

Farmacèutics

A Sant Cugat més o menys tothom ha tancat. / És un seguiment màxim. / Estem molt sensibilitzats amb aquest tema, ens afecta molt de prop.


Si el deute no es retorna en breu, els farmacèutics es plantegen noves accions per seguir protestant aquesta situació. Una de les alternatives seria cobrar als clients el 100% dels medicaments en cas que la situació d'impagament es mantingui. També es plantegen desconnectar el sistema de recepta electrònica de forma unànime, perquè són conscients que com a entitats individuals, tenen 'poca força'.

La conselleria d'Economia assegura que pagarà 'quan pugui' i recorda als farmacèutics que és el govern de Rajoy el que no transfereix els fons corresponents al pla ICO proveïdors. El ministeri espanyol d'Hisenda ha garantit aquest dimecres que les farmàcies catalanes començaran a cobrar els endarreriments a partir de la setmana que ve.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.